ΚεντρικήΜαγειρική

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με τόνο σε κονσέρβα που έχετε κάνει ποτέ

6/4/2024

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 280 γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένο (διατηρήστε το λάδι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα αντζούγιες, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. γλ. κάπαρη
  • 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φέρτε σε βρασμό 3 λίτρα νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente μείον 1 λεπτό. Λίγο πριν τα σουρώστε, βγάλτε περίπου 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών και, στη συνέχεια, σουρώστε τα ζυμαρικά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι που κρατήσατε από τις κονσέρβες τόνου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την κάπαρη και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που κρατήσατε για τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  4. Κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε τον τόνο, το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

ΕΣΑμεΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

xristiana

”Ο ρόλος του Psychomanagement στη Διοίκηση και Λειτουργία των Επιχειρήσεων”

xristiana

Φρένο στην έκδοση οικοδομικών αδειών στη Μύκονο βάζει με τροπολογία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

xristiana