ΚεντρικήΟμορφιά

Ελαιόλαδο: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

24/5/2024

Το ελαιόλαδο συχνά αναφέρεται ως «υγρός χρυσός» -και δικαίως! Κάνει καλό στον οργανισμό, προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα ενώ εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται σε φυσικές συνταγές για τη φροντίδα των μαλλιών.

Είναι πράγματι το ελαιόλαδο τόσο ευεργετικό για τα μαλλιά όσο το θέλει η φήμη του ή πρόκειται για έναν ακόμα μύθο της ομορφιάς; Οι ειδικοί απαντούν.

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στα μαλλιά

Το ελαιόλαδο είναι μαλακτικό συστατικό, που σημαίνει ότι συμβάλλει στην απαλότητα των μαλλιών, τα ενυδατώνει και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που «κλειδώνει» την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας.

Τα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι ευεργετικά και θρεπτικά για τα μαλλιά ενώ σε περιπτώσεις έντονης ξηρότητας μπορεί να βοηθήσει τόσο στην επιδερμίδα του κεφαλιού όσο και στις άκρες.

Μοναδική εξαίρεση: αν έχετε λεπτή τρίχα, χρησιμοποιήστε το σε πολύ αραιά διαστήματα γιατί θα «βαρύνει» τα μαλλιά σας και θα δείχνουν αρκετά λιπαρά.

4 χρήσεις για τα μαλλιά

#1 Hair oiling

Γνωστό και ως hair slugging, το hair oiling έχει να κάνει με την εφαρμογή ελαιόλαδου στα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού, για να «κλειδώσετε» την υγρασία. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα (να είναι χλιαρό, όχι ζεστό),χωρίστε τα μαλλιά σε τμήματα κι εφαρμόστε το ξεκινώντας  από το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ για να τονώσετε την μικροκυκλοφορία, μέχρι τις άκρες. Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου, κοιμηθείτε έτσι και το επόμενο πρωί λουστείτε.

#2 Θεραπεία deep conditioning 

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο κι εφαρμόστε το από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες- όχι στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Αφήστε το να δράσει για 10 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε. Μπορείτε, επίσης, να το αναμείξετε με το conditioner για ευκολότερη εφαρμογή.

#3 Για να τιθασεύσετε τις φύτρες

Ρίξτε μερικές σταγόνες από ελαιόλαδο στην παλάμη σας και δουλέψτε το ελαφρά με τα χέρια σας – έτσι θα αποφύγετε την παγίδα να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από όσο χρειάζεστε και τα μαλλιά σας να δείχνουν λαδωμένα. Περάστε τις παλάμες σας ομοιόμορφα στην επιφάνεια των μαλλιών σας και στη συνέχεια βουρτσίστε τα για να βεβαιωθείτε ότι το ελαιόλαδο έχει πάει παντού.

#4 Θεραπεία για την ψαλίδα

Ζεστάνετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου τρίβοντάς το στα χέρια σας και απλώστε το στις άκρες των μαλλιών σας για να τιθασεύσετε και να λειάνετε την ψαλίδα.

Πώς θα αφαιρέσετε το ελαιόλαδο από τα μαλλιά

Το ελαιόλαδο είναι αρκετά πυκνό, για αυτό και δεν απομακρύνεται εύκολα από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με τους hair experts, μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνική του διπλού λουσίματος: το πρώτο χέρι σαμπουάν θα «χαλαρώσει» το ελαιόλαδο και θα αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνονται, ενώ το δεύτερο θα κάνει περισσότερο αφρό και θα καθαρίσει τελείως τα μαλλιά -όπως λειτουργεί ο διπλός καθαρισμός στο πρόσωπο.

Αν δε σας αρέσει η μυρωδιά που αφήνει το ελαιόλαδο, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν styling με ελαφριά ευωδιά ή ένα σαμπουάν με ένα άρωμα που σας αρέσει.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πάσχα μέσα από τα μάτια των παιδιών, στο Δήμο Πλατανιά

xristiana

Ένθετο Προσβασιμότητα: Ένα παντοπωλείο κάνει πράξη τη συμπερίληψη

xristiana

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Ποικίλο Όρος από το Δήμο Χαϊδαρίου

xristiana