ΚεντρικήΟμορφιά

Smoky lips και άλλες 3 υπέροχες ιδέες μακιγιάζ για το καλοκαίρι

24/5/2024

Είτε περιποιείται το δέρμα της Kendall Jenner για τη νέα καμπάνια Miu Miu είτε βάζει τις τελευταίες πινελιές στο πρόσωπο των μοντέλων που ετοιμάζονται να περπατήσουν στο catwalk του πρόσφατου fashion show της Victoria Beckham, η κομψή κι εκλεπτυσμένη αισθητική της κορυφαίας makeup artist Fara Homidi είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει στον χώρο. Μιλώντας στο Goop, η expert πρότεινε τέσσερα makeup looks για το καλοκαίρι, που θα φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πόλη ή το νησί!

#1

Smoky lips

Η Fara Homidi προτείνει έναν νέο τρόπο να βάψετε τα χείλη σας που ακούει στο όνομα smoky lips. Εφαρμόστε πρώτα ένα διάφανο lip balm στα χείλη, για να τα ενυδατώσετε και να δημιουργήσετε την τέλεια βάση. «Γεμίστε τα χείλη σας με όποια απόχρωση κραγιόν ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας. Με ένα πινέλο για τα χείλη, μπλεντάρετε το χρώμα, ξεκινώντας από το κέντρο των χειλιών σας και πηγαίνοντας προς τα πάνω, προς το τόξο του Έρωτα, και προς τα κάτω, προς την κάτω γραμμή του κέντρου των χειλιών. Τέλος, συνεχίστε το blending φέρνοντας το χρώμα προς τις άκρες του στόματός σας, για να δημιουργηθεί αυτό το σέξι smoky εφέ στα χείλη.» περιγράφει η makeup artist.

#2

Ματ κόκκινα χείλη με λαμπερή επιδερμίδα

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας με τα δάχτυλα ή το πινέλο, λίγο concealer στα σημεία που θέλετε να καλύψετε, αλλά μην το παρακάνετε. «Οι φακίδες, τα ελαφρώς κοκκινισμένα μάγουλα και η πραγματική υφή του δέρματός σας θέλουμε να ξεχωρίζουν» τονίζει η Fara Homidi. Έπειτα, εφαρμόστε λίγο κρεμώδες highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σας -στα ζυγωματικά και κατά μήκος της γέφυρας της μύτης σας- για σούπερ λάμψη. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με κόκκινα ματ χείλη.

Top tip: Εάν σας αρέσει η μπρονζέ επιδερμίδα, απλώστε πρώτα σε όλο το πρόσωπο ένα ενυδατικό bronzing gel και μετά φορέστε το κραγιόν.

#3

Smokey eyes

Τα αυθεντικά smokey eyes είναι τέλεια για τα καλοκαιρινά βράδια. «Εφαρμόστε ένα μαλακό μαύρο ή καφέ μολύβι ματιών κατά μήκος της άνω γραμμής των βλεφαρίδων και μετά σβήστε το με ένα μικρό πινέλο ματιών με ανοδικές κινήσεις. Στη συνέχεια, απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια κρεμώδη σκιά σε απαλή καφέ απόχρωση και μπλεντάρετέ τη προς τα πάνω και προς τα έξω, για ένα πιο cat-eye αποτέλεσμα.» προτείνει η makeup artist. Για τα χείλη, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών κοντά στον φυσικό τόνο τους για να σχηματίσετε το περίγραμμα και μετά γεμίστε ελαφρώς το εσωτερικό των χειλιών με αυτό. Ολοκληρώστε με ένα διάφανο lip gloss για λάμψη και είστε έτοιμες.

#4

“Σμιλευμένο” πρόσωπο

Σύμφωνα με τη Fara Homidi, η προετοιμασία του δέρματος είναι το Α και το Ω αυτού του μακιγιάζ. Εφαρμόστε πρώτα μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν για contouring σε απόχρωση ελαφρώς πιο ανοιχτή από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας για να σμιλέψετε το πρόσωπό σας: η Fara Homidi προτιμάει μια πιο ανοιχτή απόχρωση foundation από αυτή που εφαρμόζει στο υπόλοιπο πρόσωπο ή ένα contour stick.

«Χρησιμοποιώντας ένα buffer brush, πάρτε λίγο χρώμα από το contour stick σας και απλώστε το ξεκινώντας από τη γωνία του στόματός σας και πηγαίνοντας προς τα πάνω, προς τα ζυγωματικά σας. Κάντε το ίδιο πράγμα ξεκινώντας από τις γωνίες των ματιών σας και πηγαίνοντας προς τους κροτάφους σας. Στη συνέχεια, μπλεντάρετε πολύ καλά τις γραμμές μέχρι να γίνουν ένα με το δέρμα σας. Είναι μια τέλεια sculpting τεχνική, που θα σας χαρίσει τέλεια ζυγωματικά, σαν μοντέλου!» περιγράφει η ίδια.

Related posts

Στάση εργασίας στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη

xristiana

Γουασάμπι: Το καρύκευμα της ιαπωνικής κουζίνας που προστατεύει τη μνήμη

xristiana

Πώς θα φτιάξεις ένα καθαριστικό προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα

xristiana