ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκα προσώπου: Πότε & πώς πρέπει να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου μετά την εφαρμογή της;

6/4/2024

Χωρίς καμία αμφιβολία η μάσκα προσώπου, εκτός από αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου έχει και αποτελεσματική δράση με ορατά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σου προσφέροντας απλόχερα τις ευεργετικές της ιδιότητες

Ωστόσο πάντα υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με τη σωστή εφαρμογή και την αφαίρεσή της μετά τη χρήση, ανάλογα με τον τύπο που επιλέγεις ή ακόμη και με τα συστατικά που περιέχει. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες αναρωτιούνται εάν μετά την εφαρμογή θα πρέπει απλά να την αφαιρέσεις ή και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Σε αυτό το ερώτημα σου θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Για παράδειγμα, εάν εφαρμόσεις μια μάσκα με άργιλο χρειάζεσαι απλά να την ξεβγάλεις γιατί έχει πιο πυκτή υφή, η οποία αφαιρείται σχεδόν όλη με την πετσέτα που θα χρησιμοποιήσεις μετά. Έτσι, δεν είναι ανάγκη να καθαρίσεις το πρόσωπό σου στη συνέχεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας στη συνέχεια.

Τι γίνεται όμως με τις υφασμάτινες μάσκες προσώπου;

Εάν είσαι φανατική των sheet masks για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στο δέρμα σου πρέπει να τις εφαρμόζεις πάντα σε καθαρό πρόσωπο αφήνοντάς τες να δράσουν για 15-20 λεπτά πριν αφαιρεθούν, ενώ δεν χρειάζεται να καθαρίσεις στην συνέχεια την επιδερμίδα σου γιατί με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνεις όλη την υγρασία. Η ίδια διαδικασία και φιλοσοφία ισχύει και για τις μάσκες ματιών.

Από την άλλη μια μάσκα νύχτας έχει εντελώς διαφορετική λογική καθώς δρα όλη το βράδυ, ενώ εσύ κοιμάσαι, προσφέροντας τις πολύτιμες ιδιότητές της στην επιδερμίδα σου. Έτσι, το πρωί που θα ξυπνήσεις μπορείς να την αφαιρέσεις και να πλύνεις το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό όπως θα έκανες ένα οποιοδήποτε πρωινό συνεχίζοντας την ιεροτελεστία φροντίδας σου με την κρέμα σου.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ταϊλάνδη: Επιδρομή χιλιάδων μακάκων σε πόλη – Κλείστηκαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

xristiana

Dance Challenge Καλαμάτας: Θα Υποδεχθεί Φέτος Την Ομάδα Χορού Dagipolis

xristiana

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana