ΚεντρικήΟμορφιά

Καραμελέ χρώμα μαλλιών: Η ζεστή απόχρωση είναι η τάση στα μαλλιά!

4/10/2022

Με το φθινόπωρο να έχει κάνει την εμφάνισή του είναι η τέλεια στιγμή για μία αναζωογονητική κίνηση στο κομμωτήριο. Και τι πιο εύκολο από μία αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας. Δεν ξέρετε όμως, τι να επιλέξετε; Έχουμε την τέλεια και μοντέρνα λύση για εσάς! Το καραμελέ ξανθό χρώμα μαλλιών για το φθινόπωρο είναι το νέο αγαπημένο όλων των κοριτσιών της μόδας και φαίνεται τόσο όμορφο όσο ακούγεται.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Είτε θέλετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση είτε θέλετε να τονίσετε διακριτικά το λουκ σας, οι όμορφες καραμελένιες αποχρώσεις κολακεύουν κάθε τόνο δέρματος. Βρείτε λοιπόν το επόμενο αγαπημένο σας χτένισμα και κλείστε ραντεβού με το κομμωτήριο σήμερα!

Τι χρώμα είναι τα καραμελέ μαλλιά;

Το καραμελέ χρώμα μαλλιών είναι ένας λαμπερός συνδυασμός ξανθού και καστανού, αν και αυτή η ζεστή απόχρωση έχει πολλές παραλλαγές. Μπορεί να είναι πιο ανοιχτόχρωμο ή πιο σκούρο, να έχει μια υπέροχη χρυσή εμφάνιση ή να περιλαμβάνει υποτόνους κόκκινου ή πορτοκαλί. Η ελκυστικότητά του είναι ακριβώς η ευελιξία του χρώματος.

Μπορεί να προστεθεί στα μαλλιά με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων λεπτών προσεγγίσεων όπως balayage και babylights ή για πιο αισθητό φινίρισμα με την τεχνική βαφής ombre.

Ούτε ξανθό ούτε καστανό, αλλά κάπου ενδιάμεσα – το καραμελέ ξανθό χρώμα μαλλιών το φθινόπωρο μας δίνει τα καλύτερα και των δύο κόσμων και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Η μοντέρνα απόχρωση φαίνεται πάντα πολύ διαφορετική. Τα καραμελέ μαλλιά μπορεί να είναι πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα, με ανοιχτό χρυσαφένιο τελείωμα ή με πιο σκούρες, φθινοπωρινές αποχρώσεις. Η ξανθιά απόχρωση πάντως έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές μας.

Για να βρείτε την τέλεια απόχρωση

Θα πρέπει να προσέξετε το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών σας και για να μην πάει τίποτα στραβά, καλύτερα να το αφήσετε στο κομμωτήριο που εμπιστεύεστε.

Τα ζεστά καραμελένια μαλλιά ως η τάση του χρώματος μαλλιών το φθινόπωρο 2022 κινούνται κυρίως στους ζεστούς ξανθούς τόνους. Ζεστό, λαμπερό, χρυσαφένιο και σαγηνευτικό – το καραμελέ ξανθό χρώμα μαλλιών είναι φτιαγμένο για το φθινόπωρο και κάνει κυριολεκτικά τη χαίτη μας να λάμπει.

Ο συνδυασμός πολλών αποχρώσεων της καραμέλας μοιάζει σαν τα μαλλιά μας να έχουν «λιώσει» και η απαλή σκίαση σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να φωτίσετε ελαφρώς τα καστανά ή να δώσετε μία επιπλέον ένταση στα ξανθά μαλλιά σας – με το καραμελέ ξανθό χρώμα αυτό το φθινόπωρο είστε πάντα στη μόδα!

Ο καφές και η καραμέλα έχουν ωραία γεύση μαζί! Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας, αφού μαζί δημιουργούν μια εξαιρετική απόχρωση. Τα μαλλιά σε τόνους καστανού και καραμελέ είναι η ελαφρώς πιο σκούρα εκδοχή του φθινοπωρινού καραμελέ ξανθού χρώματος, αλλά φαίνονται εξίσου όμορφα.

Το μείγμα ζεστών ξανθών και κόκκινων τόνων σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Η τάση είναι ιδανική για όλες τις μελαχρινές που θέλουν να ανοίξουν τα μαλλιά τους αλλά να μην γίνουν full ξανθά.

Αν έχετε μαύρα μαλλιά η καραμελένια απόχρωση είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φωτίσετε την εμφάνισή σας. Οι πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις μπορεί να είναι σκληρές στα μαύρα μαλλιά, αλλά ο τόνος της καραμέλας δημιουργεί μια πιο φυσική εμφάνιση, προσθέτοντας στα μαλλιά διάσταση και μία ελαφριά αντίθεση μεταξύ των ανοιχτόχρωμων και σκούρων αποχρώσεων.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε καραμελέ απόχρωση σε σκούρα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων των ανταυγειών ή της τεχνικής balayage. Το balayage με το χέρι δημιουργεί μια πιο λεπτή, φυσική εμφάνιση από τις παραδοσιακές ανταύγειες με αλουμινόχαρτο.

«Καραμελένια» μαλλιά και νέα τεχνική: lowlights

Νέα τάση: Καστανά και κόκκινα μαλλιά!

Όλες γνωρίζουμε και αγαπάμε τα κλασικά highlights. Ωστόσο, μια νέα τεχνική βαφής έχει αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα χτενίσματα φέτος και αυτή είναι τα lowlights.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα lowlights είναι το αντίθετο από τα highlights. Τα lowlights είναι περίπου δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο σκούρα από το βασικό μας χρώμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση της πληρότητας και μιας πιο απαλής εμφάνισης.

Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσετε δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά και να συμπληρώσετε το καραμελέ ξανθό χρώμα μαλλιών με απαλά  lowlights το φθινόπωρο;

Το πόσο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο είναι καθαρά θέμα γούστου. Όσο λιγότερο αποκλίνουν τα lowlights από την τρέχουσα απόχρωση, τόσο πιο φυσικό και κολακευτικό θα είναι το αποτέλεσμα. Η τεχνική lowlight είναι επίσης ιδιαίτερα απαλή και τέλεια για όποιαν θέλει μια πιο ήπια αλλαγή.

Γιατί αγαπάμε τα καραμελέ μαλλιά ως τάση χρώματος μαλλιών;

Η απόχρωση βαθμολογείται με άριστα για την ευελιξία της, αφού διατίθεται σε πολλές παραλλαγές. Δεν θέλετε ή δεν έχετε χρόνο για τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο; Τότε έχουμε καλά νέα για εσάς! Οι αναπτυγμένες ρίζες είναι εντελώς «in» φέτος και οι ρίζες σκιάς είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα χτενίσματα το φθινόπωρο του 2022.

Σε αντίθεση με το κλασικό ombre, δεν βάφονται οι άκρες, αλλά οι ρίζες. Για μια εξαιρετικά εύκολη εμφάνιση, συνδυάζουμε το καραμελέ ξανθό χρώμα με μια ελαφρώς πιο σκούρα προσέγγιση. Το παιχνίδι των χρωμάτων κάνει τα μαλλιά μας να φαίνονται πολύ πιο ζωντανά και γεμάτα και εκπέμπει μια πολύ ιδιαίτερη κομψότητα.

Και το καλύτερο; Δεν έχετε παρά να πηγαίνετε στο κομμωτήριο κάθε πέντε με έξι μήνες – μας ακούγεται σαν το τέλειο χτένισμα χαμηλής συντήρησης, σωστά;

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να χάσεις το λίπος από την κοιλιά ενώ προσέχεις τη διατροφή σου;

xristiana

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

BBC: Τα ζώα που προβλέπουν καταστροφές

xristiana