ΚεντρικήΟμορφιά

Τι θα συμβεί εάν εφαρμόσουμε τα προϊόντα περιποίησης με λανθασμένη σειρά;

4/10/2022

Το κάθε βίντεο στο διαδίκτυο προσπαθεί να μας πείσει, ώστε να ακολουθήσουμε τις προτάσεις του. Τελευταία, παρατηρείται μία τάση, κατά την οποία προτείνεται να εφαρμόσουμε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, με διαφορετική σειρά! Φαίνεται, πως προσπαθώντας να κάνει κάτι ξεχωριστό κάποιος, δημιούργησε τελικά στο διαδίκτυο ένα τεράστιο κίνημα που ενδέχεται να βάλει το δέρμα μας σε μπελάδες, πραγματικά! Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, και πώς θα διαφυλάξουμε την υγεία του δέρματός μας, τελικά;            

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η πληθώρα των πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διάθεσή μας για ανανέωση, μπορεί να βάλουν σε μπελάδες την επιδερμίδα μας. Όλο και πιο συχνά, παρακολουθούμε χιλιάδες βίντεο που προτείνουν προσωρινή ενίσχυση της λάμψης του δέρματος, απλά και μόνο ακολουθώντας διαφορετική σειρά εφαρμογής!

Το κίνημα της αντιστροφής, θα μπορούσαμε να πούμε, αναλύεται σε χιλιάδες βίντεο παγκοσμίως. Τα πάντα υποστηρίζονται ως η νέα πραγματικότητα, αλλά προσέχοντας περισσότερο δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε πως δεν αξίζει να σπαταλήσουμε τον χρόνο μας με αλχημείες και πειραματισμούς.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας μας και συχνά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σοβαρές, αρνητικές συνέπειες, από εξάρσεις του δέρματος μέχρι και χημικά εγκαύματα!

Για να προσφέρουμε την καλύτερη φροντίδα και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ευαισθησίας, παρακάτω αναλύουμε τα δεδομένα, ώστε να μάθουμε τι συμβαίνει και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη φροντίδα του δέρματός μας, αληθινά!

Τι σημαίνει αντίστροφη περιποίηση της επιδερμίδας;

Το κίνημα προτείνει τον καθαρισμό ως πρώτο βήμα και ακολουθεί ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας, ως δεύτερο. Το τόνερ ή λοσιόν προτείνεται ως τελευταία κίνηση, υποστηρίζοντας πως εάν ακολουθήσουμε αυτή τη σειρά για 15 λεπτά, το δέρμα μας θα γίνει πιο λαμπερό και σφριγηλό.

Γιατί έχει σημασία η σειρά εφαρμογής των προϊόντων φροντίδας;

Η σωστή σειρά καθορίζει ποια συστατικά θα εισχωρήσουν αρχικά στο δέρμα μας, στοιχείο που θα επηρεάσει τελικά, την αίσθηση και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, καθώς θα ολοκληρωθεί η ρουτίνα της ομορφιάς μας.

Αυτό σημαίνει, ότι εάν τα εφαρμόσουμε με λάθος σειρά, ενδέχεται να δημιουργήσουμε ένα φράγμα στο δέρμα μας και να αποτρέψουμε τη διείσδυση των ενεργών συστατικών!

Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής;

Αν και δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλα, ένας καλός κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε στην πρωινή μας ρουτίνα ομορφιάς προϊόντα που θα προστατέψουν το δέρμα μας, όπως SPF και βιταμίνη C, ενώ η βραδινή μας ρουτίνα περιλαμβάνει διορθωτικά προϊόντα που θα αντιστρέψουν τις βλάβες με ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη.

Γενικά, τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με το μέγεθος του μορίου τους, δηλαδή από το λεπτότερο έως το πιο παχύ. Για παράδειγμα, προϊόντα όπως το τόνερ και οι οροί θα πρέπει να εφαρμόζονται πρώτα και στη συνέχεια, να ακολουθούν οι πιο ενισχυμένες φόρμουλες όπως ενυδατικές κρέμες και μάσκες.

Το πρώτο βήμα, πρωί ή βράδυ, θα πρέπει να είναι πάντα ο καθαρισμός, διότι είναι σημαντικό να απομακρύνουμε την λιπαρότητα, τους ρύπους, τα αποτυπώματα της ρύπανσης και τα υπολείμματα προϊόντων. Όσο μάλιστα, είναι το δέρμα μας νωπό τα προϊόντα περιποίησης θα απορροφηθούν καλύτερα.

Ας δούμε ποια θα πρέπει να είναι η ιδανική ρουτίνα, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους δερματολόγους:
Πρωί:
  • Καθαρισμός
  • Τόνωση
  • Θεραπεία
  • Ενυδάτωση
  • Κρέμα ματιών
  • Προστασία
Νύχτα:
  • Καθαρισμός
  • Τόνωση
  • Απολέπιση (1-2 φορές την εβδομάδα)
  • Θεραπεία
  • Ενυδάτωση
  • Κρέμα ματιών

Υπάρχουν οφέλη στην αντίστροφη περιποίηση της επιδερμίδας;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν οφέλη με την αντίστροφη περιποίηση της επιδερμίδας, πέρα από το ότι μπορεί να προσφέρει μόνο μια προσωρινή ενίσχυση λάμψης.

Η εφαρμογή ενός toner πάνω από την ενυδατική μας κρέμα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω από ό,τι ένα αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς το νερό και τα υγραντικά στοιχεία του, απλά κολλούν πάνω από την ενυδατική μας κρέμα, δίνοντας την εντύπωση πως το δέρμα μας είναι πιο ενυδατωμένο!

Υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης με λανθασμένη σειρά;

Δεδομένου ότι τα προϊόντα με ελαφρύτερο μόριο (δηλαδή τα τόνερ), δεν μπορούν να διεισδύσουν, δεν υπάρχει όφελος.

Αντίθετα, με αυτή τη μέθοδο αυξάνουμε την πιθανότητα αφυδάτωσης του δέρματός μας, επειδή οι ενυδατικές κρέμες δημιουργούν ήδη ένα φράγμα στην επιδερμίδα μας που αποτρέπει την περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων.

Επίσης, εάν το τόνερ έχει καθαριστικές ιδιότητες ή περιέχει όξινα στοιχεία, υπάρχει κίνδυνος να διασπάσει τα συστατικά των προϊόντων που εφαρμόστηκαν προηγουμένως, και να προκαλέσει περαιτέρω ανισορροπία στο δέρμα.

Ας σημειώσουμε, πως με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να παγιδευτεί το σμήγμα, (μάθετε τα πάντα για το σμήγμα ΕΔΩ) να αναπτυχθούν βακτήρια στους πόρους του δέρματος και να προκληθεί έξαρση της ακμής!

Παράλληλα, όλο αυτό το κοκτέιλ και τα νεκρά κύτταρα θα εμποδίσουν το δέρμα μας να αναπνέει ελεύθερα.

Υπάρχουν εναλλακτικές τεχνικές για ενυδάτωση που διαρκεί;

Εάν αναζητάμε πραγματική ενυδάτωση, ας φροντίσουμε να χρησιμοποιήσουμε συνθέσεις χωρίς αλκοόλ, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, καθαρό σκουαλένιο ή γλυκερίνη.

Όσο για την παρότρυνση να βάζουμε πάντα ένα ενυδατικό τόνερ κάτω από μια ενυδατική κρέμα, ολοκληρώνοντας με ένα υγρό βαμβάκι ή μια μάσκα που επαναχρησιμοποιείται, από φύλλο σιλικόνης για καλύτερη απελευθέρωση των πόρων του δέρματος, έχουμε κάνει το καλύτερο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΔΕΗ: E-Bike Festival

xristiana

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις την εμφάνιση των πόρων στο δέρμα σου

xristiana

Μουσική στα Πάρκα και τις Πλατείες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

xristiana