ΚεντρικήΠεριβάλλον

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στην ATTICA GREEN EXPO

24/5/2024

Ενεργά συμμετέχει ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην ATTICA GREEN EXPO (29/5 – 1/6, Γήπεδο Tae Kwon Do)  τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η έκθεση που έχει περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις. Ταυτόχρονα, παρέχει στον Δήμο την ευκαιρία να επικοινωνήσει τις προσπάθειές του για μια βιώσιμη Νέα Σμύρνη κλιματικά ουδέτερη με θετικό οικολογικό αντίκτυπο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ το Σάββατο 1 Ιουνίου ώρα 13:15 – 14:30 με θέμα «Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ» με συνομιλητές τους: κ.κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο, Γενικό Γραμματέα Δασών, Ιωάννη Φωστηρόπουλο, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου,  Ιωάννη Ανδρουλάκη, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου, κα. Αλεξάνδρα Σοφία Τόγια, Διευθύνουσα ΕΟΑΝ και κα. Ευγενία Φραγγιά, Δήμαρχο Σπετσών

Θα προηγηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου ώρα 17:30 – 18:30 συζήτηση που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΤΑ» με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Πρόκειται για τους: Γιώργο-Σταύρο Κρεμλή, Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας, Νίκος Χρυσόγελος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων για την Κλιματική Διακυβέρνηση , Καλλιόπη Παπαδάκη, Εθνική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας ΔΜΕΑΑ/ΥΠΕΝ, Στέλιο Διακουλάκη, Αναπληρωτής Διευθυντής Ευρώπης του Δικτύου Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή C40  και Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Σύμβουλος Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νόρα Γαλανοπούλου.

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στις νέες γενιές την  Έκθεση θα επισκεφτούν και Δημοτικά Σχολεία της πόλης που θα ενημερωθούν για δράσεις και πρακτικές που αφορούν στον πλανήτη μας.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 15o Greece Race for the Cure

xristiana

Πώς πρωτοποριακές εφαρμογές βοηθούν φοιτητές και επισκέπτες στο Αριστοτέλειο να «κινούνται» με ευκολία και χωρίς φόβο

xristiana

Άσκηση: Ιδανικά τα 300 λεπτά την εβδομάδα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

xristiana