ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί όλες πρέπει να χρησιμοποιούμε ρουζ;

24/3/2023

Το ρουζ είναι ένας εύκολος, ανεπιτήδευτος και…  θαυματουργός τρόπος για να φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπό σας αλλά και να τονίζει τις γραμμές του με μερικές μόνο στρατηγικά τοποθετημένες πινελιές.

Ακολουθούν πέντε σημαντικοί λόγοι που πρέπει να φοράτε ρουζ ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας μακιγιάζ, με τον κυριότερο επειδή  μερικές πινελιές ρουζ μπορούν να αναπαράγουν την όψη του έρωτα και του πόθου, όπως λέει η έρευνα του Psychology Today!

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Είναι σχεδόν αδύνατον να κάνουμε λάθος! Μπορεί να είναι μια υπέροχη τελική πινελιά σε ένα πλήρες μακιγιάζ ή μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που φοράτε εκείνες τις χαλαρές μέρες για να χαρίσετε λίγο χρώμα στα μάγουλά σας!

Ενώ το bronzer γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς οι γυναίκες αναζητούν αυτή την τέλεια ηλιόλουστη αλλά ασφαλή (και στην πραγματικότητα χωρίς ήλιο) λάμψη, το ρουζ είναι σίγουρα ένα πολύ πιο εύκολο και καθολικό προϊόν προσώπου. Γιατί να φοράμε ρουζ πάντα;

Είναι κλασικό και αριστοκρατικό

Το contouring ή το “nontouring” είναι οι τάσεις της εποχής. Το contouring είναι η τεχνική, όπου οι σκιές και το φως χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν την προσοχή σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ το nontouring είναι η τάση που έχει «εξοβελίσει» το βαρύ μέικαπ και τα highlighters δίνουν τη θέση τους στο φυσικό δέρμα.

Αυτές οι τεχνικές είναι πολύ σωστές εδώ, αυτή τη στιγμή. Αλλά το ρουζ είναι ένα διαχρονικά κλασικό – κάτι σαν την… Μέριλιν Μονρόε και την Όντρεϊ Χέπμπορν! Το ρουζ θα προσθέσει χρώμα στο πρόσωπό σας και είναι ένα φρέσκο, νεανικό άγγιγμα που χαρίζει λάμψη στη στιγμή.

Το ρουζ είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Δεν χρειάζεστε έξι πινέλα, οκτώ προϊόντα και δώδεκα μαθήματα YouTube ή Instagram για να καταλάβετε πώς να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ. Το προϊόν είναι πραγματικά τρελά απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια κλασική απόχρωση ροζ ή ροδακινί και να το περάσετε στα μήλα του προσώπου σας, απλώνοντάς το προς τα πάνω, προς τους κροτάφους.

Είναι ένα απαραίτητο προϊόν με πολλές… χρήσεις

Το ρουζ είναι πολλαπλών… χρήσεων! Δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως με πολλούς τρόπους, σε πολλά σημεία και να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες ρουζ ως κραγιόν ή/και ως highlighter στα βλέφαρά σας.

Μπορείτε επίσης χρησιμοποιήσετε ένα ρουζ σε σκόνη στα βλέφαρα σαν σκιά ματιών. Μπορείτε να αναμείξετε ένα bronzer ή χρυσαφί ρουζ με κάποια βασική ενυδατική κρέμα για χρωματισμένη, αστραφτερή λοσιόν σώματος.

Το ρουζ είναι επίσης ένα σημαντικό κόλπο για… τεμπέλικα κορίτσια. Εάν είστε κουρασμένες (ή σας πήρε ο ύπνος και δεν προλαβαίνετε), δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά… ένα πινέλο κι ένα ροζ ρουζ στα μάγουλα, και θα «ξυπνήσει» αμέσως ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Λάμψη, μωρό μου, λάμψη

Μπορείτε να κάνετε πολλά με λίγο ρουζ. Το προϊόν μπορεί να «ζεστάνει» τη χροιά σε ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα. Μπορεί επίσης να φωτίσει το ωχρό ή κουρασμένο δέρμα.

Προσθέτει βάθος σε πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσδώσετε λίγη λάμψη. Με ένα κρεμώδες ρουζ με που περιέχει αστραφτερά μόρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει αυτή την ψευδαίσθηση της λάμψης.

Το ρουζ έχει αλλάξει και εξελιχθεί πολύ

Είναι κατανοητό ότι το ρουζ μπορεί να προκαλεί φόβο στις καρδιές των αρχαρίων του μακιγιάζ. Η παλιομοδίτικη και σχεδόν κωμική εικόνα με ψεύτικα μάγουλα κούκλας με μεγάλους κόκκινους κύκλους τοποθετημένους στο κέντρο των μάγουλων, μας κάνει να ανατριχιάζουμε!

Τίποτα δεν φαίνεται τόσο κακό όσο το ρουζ που έχει απλωθεί λάθος. Αλλά το ρουζ πλέον είναι ένα ευέλικτο προϊόν, που προορίζεται να δίνει μόνο λίγο χρώμα, και μοιάζει σαν να μην το φοράτε καν. Υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις και υφές: κρέμα, πούδρα, shimmer και ματ.

Υπάρχει επίσης πληθώρα εργαλείων – μεγάλα πινέλα, πυκνά πινέλα, με  γωνιακές τρίχες – που βοηθούν στην εναπόθεση του χρώματος σωστά, έτσι ώστε τα μάγουλά σας να μιμούνται το χρώμα που παίρνουν όταν «φλερτάρετε με το αντικείμενο του πόθου σας»!

Η όψη του… πόθου!

Μερικές πινελιές ρουζ μπορούν να αναπαράγουν την όψη του έρωτα και του πόθου. Το Psychology Today ανέφερε ακόμη ότι το ρουζ μιμείται τους ροζέ και κόκκινους τόνους των αγγείων του αίματος της πιο σεξουαλικά γόνιμης περιόδου μιας γυναίκας.

Δεν είναι καμία εξωφρενική θεωρία όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη προσέγγιση. Όταν κοκκινίζουμε σε μία ρομαντική κατάσταση, αισθανόμαστε  διεγερμένες, ερωτευμένες και πιθανότατα χαρούμενες. Το ρουζ προσομοιώνει αυτή την εμφάνιση και μπορεί να σας κάνει ακόμα πιο ελκυστικές σωματικά στους άλλους.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημέρα Φροντιστή 2022 – Διαδικτυακή Διαδραστική Συνάντηση Για Την Άνοια

xristiana

Θεσσαλονίκη: Συναυλία για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου από το δήμο Θέρμης

xristiana

ΥΠΕΝ: €11,76 εκατ. για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με νέα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

xristiana