ΚεντρικήΟμορφιά

Σπυράκια στα φρύδια & στα χείλη! Γιατί εμφανίζονται και τι μπορείς να κάνεις για αυτά;

20/10/2023

Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από τα σπυράκια; Δεν νομίζω! Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι πώς γίνεται να εμφανίζονται πάντα στην επιδερμίδα μας όταν έχουμε ένα σημαντικό γεγονός ή ένα ραντεβού; Είναι σαν να παραμονεύουν και… Τσουπ, ξεπηδούν! Τα σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν παντού.

Δηλαδή, εκτός από το μέτωπο, το πιγούνι, τα μάγουλα και την πλάτη, τείνουν να εμφανίζονται και στα πιο απίθανα σημεία και εκεί είναι που μας πιάνουν απροετοίμαστες. Μιλάω φυσικά, για τα φρύδια και τα χείλη.

Σπυράκια στα φρύδιαΑς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η περιοχή των φρυδιών, είναι ένα σημείο που δεν έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες, παρόλα αυτά, μπορούν να εμφανιστούν κανονικά σπυράκια.

Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που εμφανίζεις σπυράκια σε εκείνο το σημείο, αλλά ακόμα και εσύ που βγάζεις τα φρύδια σου με τσιμπιδάκι μπορεί να φταίει κάποιο προϊόν που δεν έχεις καθαρίσει σωστά.

Επιπλέον, το μολύβια φρυδιών είναι πιο ασφαλή από τα τζελ και τις mascara, γιατί δεν περιέχουν συστατικά που φράσσουν τους πόρους. Αν μάλιστα δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ, έτσι ώστε, να αφαιρεθούν όλα τα συσσωρευμένα προϊόντα, το σμήγμα και ο ιδρώτας από τα φρύδια, τα σπυράκια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.

Ο σωστός καθαρισμός για άλλη μία φορά είναι το Α και το Ω.Σπυράκια στα χείλη Από την άλλη, τα σπυράκια γύρω από την περιοχή του στόματος, είναι περισσότερο εμφανή και ενοχλητικά από τα σπυράκια στα φρύδια. Τα σπυράκια γύρω από τα χείλη τις περισσότερες φορές είναι ορμονικά, τι γίνεται όμως με τα σπυράκια πάνω στο περίγραμμα των χειλιών; Εκεί είναι το πρόβλημα.

Είναι φραγμένοι πόροι! Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φταίει η χαλάουα που κάνεις στο μουστάκι, άλλες πάλι κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείς. Προσοχή! Το σημαντικό είναι να μην τα πειράζεις. Μπορεί πολύ εύκολα ένα σπυράκι να εκδηλωθεί σε επιχείλιο έρπη. Πώς το καταλαβαίνεις; Όταν το σπυράκι αρχίζει να σε πονάει και να σε φαγουρίζει αφάνταστα.Προσοχή! Αν παρατηρήσεις πως δημιουργούνται κύστες, σε πονούν και όχι απλά μικρά σπυράκια με πύον, τότε πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου είναι ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.

Και στις δύο περιπτώσεις, καλό είναι να καθαρίζεις πολύ καλά τα πινέλα και τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να μην εξαπλωθεί η μόλυνση.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρεφλεξολογία: Tο «μονοπάτι» προς την υγεία

xristiana

61ο Graduate Study Programme της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών

xristiana

Βάρος γέννησης παιδιού: Πότε αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη για τη μητέρα

xristiana