ΚεντρικήΟμορφιά

Μακιγιάζ: Τα λάθη που βλάπτουν το δέρμα σας

20/10/2023

Το τέλειο μακιγιάζ μπορεί να έχει τις προκλήσεις του – πόσο μάλλον όταν το δέρμα σας είναι λιπαρό και έχει τάσεις ακμής.

Βασικές αιτίες της ακμής είναι η υπερπαραγωγή σμήγματος, τα βακτήρια και οι ορμονικές ανισορροπίες. Όμως κάποια κοινά λάθη που κάνετε όταν βάφεστε μπορεί να επιδεινώνουν το πρόβλημα και να προκαλούν εξάρσεις.

Αν κάνετε κάποιες από τις παρακάτω συνήθειες ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε το make up routine σας:

Κοιμάστε χωρίς να ξεβαφτείτε

Το να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν να ξαπλώσετε είναι το πρώτο βήμα για την φροντίδα του δέρματός σας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) επισημαίνει ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα καλλυντικά μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση ακμής.

Όταν κοιμάστε, το make up μπορεί να «φράξει» τους πόρους σας και να προκαλέσει ερυθρότητα και θαμπή όψη, εξάρσεις ακμής και μαύρα στίγματα.

Απλώνετε το make up στο πρόσωπό σας χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας

Αν δεν πλένετε τα χέρια σας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, μπορεί να μεταφέρετε βακτήρια και ρύπους από τα δάχτυλά σας στο πρόσωπό σας.

Αυτή είναι μία από τις ταχύτερες αιτίες για την εμφάνιση ακμής.

Πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ και χρησιμοποιείτε πινέλα μακιγιάζ για την εφαρμογή του.

Δεν πλένετε τακτικά τα πινέλα σας

Χρησιμοποιείτε καθημερινά τα πινέλα του μακιγιάζ, όμως πόσο συχνά τα καθαρίζετε;

Αμελώντας αυτή τη διαδικασία, τα αφήνετε να μαζεύουν σκόνη, έλαια, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα μακιγιάζ, τα οποία στη συνέχεια εναποθέτουν στο δέρμα σας, μολύνοντάς το.

Καλύπτετε συνεχώς τα σπυράκια σας

Καλύπτοντας συνεχώς τα σπυράκια σας μπορεί να καθυστερείτε τη διαδικασία επούλωσής τους. Με αυτό τον τρόπο  απλά προκαλείται περισσότερος ερεθισμός.

Η καλύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας και είναι ειδικά κατασκευασμένα για να μην προκαλούν ακμή.

Μην ξεχνάτε να αφήνετε την επιδερμίδα σας να «αναπνέει» κάθε τόσο.

Προσοχή: Ούτε το να σπάτε τα σπυράκια σας είναι λύση. Κάθε φορά που πιέζετε ένα σπυράκι, πολλές φορές σπρώχνετε τα βακτήρια, το πύον και τα νεκρά κύτταρα που κρύβονται σε αυτό πιο βαθιά στο δέρμα σας, χειροτερεύοντας το πρόβλημα ή ακόμη και δημιουργώντας μόνιμες ουλές.

Τι άλλο να αποφύγετε για να προστατεύσετε το δέρμα σας

Μερικά απλά και χρήσιμα tips που μπορούν να σας προφυλάξουν από τις εξάρσεις ακμής περιλαμβάνουν:

  • Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα. Η χρήση πολλών προϊόντων μακιγιάζ περιποίησης μπορεί να υπερφορτώσει το δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμό. Ακολουθήστε μια απλή ρουτίνα με τα απολύτως απαραίτητα. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι δερματολογικά ελεγμένα.
  • Μην χρησιμοποιείτε μόνο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Τα μαντηλάκια από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να καθαρίσουν την επιδερμίδας σας, καθώς μπορεί να αφήσουν πίσω τους ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ με αποτέλεσμα αυτά να οδηγήσουν σε ακμή.
  • Μην τρίβετε δυνατά το πρόσωπό σας όταν ξεβάφεστε. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, υπάρχει πιθανότητα να ερεθιστεί από το τρίψιμο και να προκληθεί πρήξιμο και φλεγμονή, πράγμα που θα φράξει τους πόρους.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Έλεγχος Ακοής στα Δημοτικά Ιατρεία Νέου Ψυχικού

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 21/11

xristiana

15/5: Ερμής Ορθόδρομος στον Ταύρο μέχρι 11/6 – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana