ΚεντρικήΟμορφιά

Δεν χρησιμοποιούμε κονσίλερ νυχιών; Τι είναι πάλι αυτό και γιατί να το κάνουμε!

20/10/2023

Όπως ακριβώς και στο μακιγιάζ, με τον ίδιο έξυπνο τρόπο το κονσίλερ νυχιών μπορεί να κρύψει τις λεπτές γραμμές και τον αποχρωματισμό, να φωτίσει τον τόνο του δέρματός μας ή ακόμα, και να προσφέρει ένα πλασματικό λίφτινγκ!

Η τάση του No makeup, (για την οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει) επεκτείνεται και στην περιοχή των νυχιών, κάνοντας το αποτέλεσμα όμορφο με φυσικό τρόπο.

Και μόνο για αυτό, αξίζει να το δοκιμάσουμε! Δείτε για τι πρόκειται, τα πλεονεκτήματα και πώς θα το εφαρμόσετε! Για να ξέρετε πρώτες τα νέα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τι είναι το κονσίλερ νυχιών;

Ακριβώς όπως ένα κονσίλερ καλύπτει τους μαύρους κύκλους και φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, έτσι και ένα κονσίλερ νυχιών καμουφλάρει αμέσως τους λεκέδες και τον αποχρωματισμό των νυχιών.

Κάποια από αυτά περιέχουν μια λεπτή, καθαρή χρωστική ουσία, αλλά τα περισσότερα δεν προσθέτουν πραγματικό χρώμα στα νύχια μας. Ένα κονσίλερ υψηλών προδιαγραφών φαίνεται εντελώς φυσικό και σαν να μην φοράμε καθόλου μακιγιάζ! Το ίδιο ακριβώς, ισχύει και για τα νύχια μας.

Στόχος τους είναι να κάνουν τα νύχια μας να δείχνουν υπέρκομψα και φυσικά! Δεν υπάρχει μια αυστηρή κατηγορία προϊόντων αυτή τη στιγμή – ακόμη και οι ελαφρώς χρωματισμένες φόρμουλες μπορούν να θεωρηθούν κονσίλερ – αλλά το ζητούμενο είναι να ακολουθήσουμε ένα nude μανικιούρ.

Όσο περισσότερο εξετάσουμε αυτή τη νέα τάση, τόσο καλύτερα θα διαπιστώσουμε πως τα καθαρά, υγιή νύχια δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, αλλά δημιουργούν μια νέα τάση, όπου η γαλακτώδης επιφάνεια προσδίδει ένα αριστοκρατικό ύφος, μεταμορφώνοντας τα νύχια μας στα καλύτερά τους!

Τα πλεονεκτήματα του κονσίλερ νυχιών

Οπωσδήποτε συνοδεύονται από ορισμένα συγκεκριμένα κριτήρια – δεν είναι απλά καθαρά βερνίκια. Ποια είναι τα κρυμμένα τους ατού;

  • Κρύβουν τις ατέλειες: Τα κονσίλερ νυχιών φωτίζουν το φυσικό χρώμα των νυχιών μας, εξουδετερώνοντας τυχόν λεκέδες ή κιτρίνισμα. Από το πρώτο άγγιγμα, το αποτέλεσμα κάνει τις άκρες τους να φαίνονται τελειότερες και λαμπερές!
  • Φιλμ προστασίας: Λειτουργεί επίσης ως ασπίδα προστασίας για τα νύχια μας ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (όπως ρύπους και έκθεση στον ήλιο), που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή ραβδώσεις στην επιφάνειά τους. Κάποια κονσίλερ νυχιών περιέχουν ακόμη και φίλτρα UV, για να μην κιτρινίζουν τα νύχια μας με την πάροδο του χρόνου!
  • Δυναμώνουν τα νύχια: Ορισμένα κονσίλερ νυχιών είναι εμποτισμένα με συστατικά που ενισχύουν τη δομή των νυχιών, όπως έλαιο αργκάν, πανθενόλη και εκχυλίσματα βοτάνων, πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των νυχιών μας άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα!

Τέλεια εφαρμογή

Επιλέγοντας ένα κονσίλερ νυχιών δεν σημαίνει βέβαια, πως θα παραλείψουμε τη συνολική τους φροντίδα! Όπως δεν ξεχνάμε τη ρουτίνα ομορφιάς καλύπτοντας τις ανάγκες της επιδερμίδας μας μόνο με το μακιγιάζ, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να φροντίσουμε λεπτομερώς και τα νύχια μας. Το Α και το Ω είναι να είναι υγιή. Από εκεί και πέρα, ακολουθούμε βασικά βήματα:

  • Συστηματική ενυδάτωση χεριών με λάδι και κρέμα.
  • Προστασία στην ευαίσθητη επιφάνεια τους, φορώντας γάντια σε όλες τις δουλειές του σπιτιού.
  • Συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιοτίνη και κολλαγόνο – μελέτες απέδειξαν πως όσοι λάμβαναν καθημερινά για έξι μήνες κολλαγόνο, τα νύχια τους αναζωογονήθηκαν, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται γρηγορότερα, να «σπάνε» σπανιότερα και γενικά, η εμφάνισή τους να βελτιωθεί σημαντικά.
  • Κόψιμο όταν χρειάζεται και προσεκτικό λιμάρισμα – πάντα προς την ίδια φορά, για να μην ξεφλουδίσουν.
  • Πέρασμα με έλαιο για τις παρωνυχίδες και «σπρώξιμο» με το ειδικό εργαλείο προς τις ρίζες των νυχιών, αποφεύγοντας να κόψουμε τα πετσάκια, γιατί συνήθως ματώνουν.
  • Το αγαπημένο μας κονσίλερ νυχιών θα τα μεταμορφώσει στη συνέχεια, προσδίδοντας ένα λαμπερό, χαρούμενο look που υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την υγιή τους εμφάνιση

Συμπέρασμα

Έχουμε χρησιμοποιήσει βερνίκι βάσης ή ένα εξαιρετικά διαφανές βερνίκι νυχιών; Εάν ναι, τότε έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει ένα κονσίλερ νυχιών.

Καλύπτουν αποχρωματισμούς και λεκέδες, ενισχύουν το φυσικό τους χρώμα και τα κάνουν να λάμπουν! Πολύ σημαντικό επίσης, η προστασία που προσφέρουν, η οποία δίνει προτεραιότητα στην υγεία των νυχιών μας. Για αυτό και θα γίνουν από σήμερα, τα αγαπημένα μας «αξεσουάρ» νυχιών!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να προβλέψει τις καρδιακές παθήσεις

xristiana

Skin flooding: Η #1 τάση για απόλυτη ενυδάτωση της επιδερμίδας

xristiana

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τιμά Την Ημέρα Δασοπονίας Με Δεντροφυτεύσεις Και Εκπαιδευτικά Δρώμενα

xristiana