ΚεντρικήΥγεία

Ινσουλίνες Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Κανονικά διαθέσιμες στην Ελλάδα – Καμία έλλειψη ή διακοπή

6/5/2026

Διευκρινίσεις από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Οι ινσουλίνες Humulin, Humalog και Abasaglar συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή στη θεραπεία των ασθενών

Η εταιρεία Φαρμασέρβ-Λίλλυ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή αναφορές που αφορούν ανακοίνωση για οριστική διακοπή σε ορισμένες ινσουλίνες της Φαρμασέρβ-Λίλλυ (Humulin, Humalog, Abasaglar), κρίνεται απαραίτητο να δοθούν οι ακόλουθες διευκρινήσεις, προς αποφυγή σύγχυσης και ανησυχίας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά συγκεκριμένες μορφές σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι ινσουλίνες της Φαρμασέρβ-Λίλλυ που είναι εγκεκριμένες, διατίθενται και χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα συνεχίζουν και κυκλοφορούν κανονικά.

Δεν υφίσταται θέμα διακοπής, ή επάρκειάς τους και οι ασθενείς μπορούν να τις προμηθεύονται κανονικά από τα φαρμακεία, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Η προαναφερόμενη ανακοίνωση δεν επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των θεραπευτικών επιλογών στη χώρας μας και δεν απαιτεί καμία αλλαγή στην αγωγή των ασθενών.

Related posts

Εκδήλωση Κατά Της Έμφυλης Βίας «Σπάσε Τη Σιωπή»

xristiana

Συνεχίζονται και τον Ιούνιο οι Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις

xristiana

Τα 2/3 των τροφίμων που τρώμε είναι σε κίνδυνο

xristiana