ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 5 λάθη μακιγιάζ που κάνουν οι γυναίκες μετά τα 50 και δείχνουν τα μάτια κουρασμένα

28/01/2024

Το μακιγιάζ μετά τα 50 δεν μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που κάνατε στα 20 χρόνια σας. Η ποιότητα της επιδερμίδα σας έχει αλλάξει και έτσι έχει γίνει πιο ισχυρή η ανάγκη για προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα που θα καμουφλάρουν τα ψεγάδια της.

Αν νιώθετε πως το βλέμμα σας δείχνει διαρκώς κουρασμένο ίσως κάνετε τα παρακάτω πέντε λάθη:

1. Ξεχνάτε το primer

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα primer ματιών για να βοηθήσετε τις σκιές να κολλήσουν καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι να κάτσουν στις λεπτές γραμμές, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο ώριμη.

2. Χρησιμοποιείτε πολύ σκούρα χρώματα

Τα πολύ σκούρα χρώματα σε σκιές και μολύβια κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο. Για ένα πιο κολακευτικό και φωτεινό look στραφείτε σε προϊόντα σε αποχρώσεις του καφέ, του ζεστού μπεζ, του λαδί, του ροδακινί και του taupe.

3. Δημιουργείτε έντονο περίγραμμα

Το έντονο περίγραμμα τείνει να βαραίνει το βλέμμα κάνοντάς το να δείχνει πιο κουρασμένο. Για ένα πιο κολακευτικό αποτέλεσμα, τονίστε διακριτικά τα μάτια σας χρησιμοποιώντας neutral σκιές, λίγο καφέ μολύβι και mascara.

4. Χρησιμοποιείτε λάθος απόχρωση concealer

Το concealer που θα χρησιμοποιήσετε κάτω από τα μάτια σας για την κάλυψη των μαύρων κύκλων θα πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να φωτίσει την περιοχή. Διαφορετικά αν γκριζάρει θα κάνει το βλέμμα σας να δείχνει πιο κουρασμένο και την επιδερμίδα σας πιο ώριμη.

5. Χρησιμοποιείτε προϊόντα με λάθος φινίρισμα

Οι σκιές με ματ φινίρισμα, αλλά και κι εκείνες με γκλίτερ τείνουν να κάθονται στις λεπτές γραμμές. Αντί για ένα all matte look, συνδυάστε ματ σκιές με σκιές με satin φινίρισμα που είναι πιο κολακευτικές για την επιδερμίδα μετά τα 50.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρεύμα: Τι αλλάζει στα τιμολόγια – Στο γραφείο Σκυλακάκη το σχέδιο για την κατάργηση των έκτακτων μέτρων

xristiana

Εκδήλωση για το σχέδιο ολιστικής διαχείρισης υδατικών πόρων Δήμου Κασσάνδρας

xristiana

Δωρεάν Μετρήσεις Αρτηριακής Πίεσης Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

xristiana