ΚεντρικήΟμορφιά

6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου

17/4/2024

Το skin slugging είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο skincare τους τελευταίους μήνες, χάρη φυσικά στα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την όψη του δέρματός μας.

Η τάση αναφέρεται στην εφαρμογή ενός παχέος στρώματος ενυδατικής κρέμας που «κλειδώνει» τα προηγούμενα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει στην επιδερμίδα μας πριν τον ύπνο.

Το slugging μπορεί να είναι ευεργετικό για την ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα μας, όπως και για την καλύτερη δράση των ενεργών συστατικών από ορούς που έχουν τοποθετηθεί πριν την κρέμα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να λάβεις υπόψη για την ορθή εφαρμογή του. Να ποιες είναι αυτές.

Επιλογή προϊόντος

Διάλεξε προϊόντα που δεν είναι φαγεσωρογόνα και είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σου. Απόφυγε συστατικά που γνωρίζεις ότι το δέρμα σου δεν ανέχεται καλά, όπως αρώματα ή ορισμένα έλαια.

Καθαριότητα

Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι καθαρό πριν την εφαρμογή των προϊόντων για να αποτρέψεις την παγίδευση βακτηρίων ή άλλων ακαθαρσιών κάτω από το στρώμα τους, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή φλεγμονή.

Ποσότητα

Χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα προϊόντος. Η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει υπερβολική λιπαρότητα ή συμφόρηση, ενώ πολύ λίγη μπορεί να μην παρέχει επαρκή ενυδάτωση.

Δυνατότητα αναπνοής

Ενώ η ιδέα του «κλειδώματος» στην υγρασία είναι ο στόχος, πρόσεξε να μην κατακλύσεις το δέρμα σου. Τα πολύ βαριά προϊόντα δημιουργούν ένα φράγμα που μπορεί να παγιδεύσει τη θερμότητα και τον ιδρώτα, οδηγώντας ενδεχομένως σε ερεθισμό ή επιδείνωση των υπαρχουσών δερματικών παθήσεων όπως η ακμή.

Συχνότητα

Το slugging κάθε βράδυ μπορεί να μην είναι απαραίτητο ή κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Δώσε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σου και προσάρμοσε τη συχνότητα ανάλογα.

Πρωινή ρουτίνα

Εάν κάνεις slugging όλη τη νύχτα, φρόντισε να καθαρίσεις καλά το δέρμα σου το πρωί για να αφαιρέσεις το στρώμα προϊόντων και τυχόν συσσώρευση λιπαρότητας. Συνέχισε με τη ρουτίνα περιποίησής σου και τέλειωσε φυσικά με αντηλιακό για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παρουσίαση Οδηγού Τσέπης για την έμφυλη βία

xristiana

Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»

xristiana

ΥΠΕΝ: Συμμετοχή του ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων σε Διάσκεψη για τη ρύπανση από τα πλαστικά

xristiana