ΚεντρικήΥγεία

Μακροζωία: 7 σούπερ μυστικά αλά Γαλλικά – Ζήστε περισσότερο με τον πιο απολαυστικό τρόπο

28/01/2024

Οι Γάλλοι έχουν τελειοποιήσει την ικανότητα να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση. Ορίστε τα μυστικά για τη μακροζωία τους!

Μάθετε πώς να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς με τον Γαλλικό τρόπο χωρίς να χρειάζεται να στερηθείτε τίποτα.

Υπάρχουν μερικοί γαλλικοί κανόνες διατροφής και φυσικής κατάστασης, που ο καθένας θα μπορούσε να μάθει από τους Γάλλους για να παραμείνει λεπτός και υγιής, χωρίς να το ιδρώνει στο γυμναστήριο επτά ημέρες την εβδομάδα και να πάθει εμμονή με τη μέτρηση των θερμίδων. Μείνετε σε φόρμα με τον γαλλικό τρόπο – διασκεδαστικά, αβίαστα και χωρίς να κόψετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα – με αυτά τα έξι γαλλικά μυστικά για την υγεία.

Τα μυστικά

  1. Ο Νο 1 κανόνας
  2. Άσκηση για ευχαρίστηση, όχι τιμωρία!
  3. Συνεχίστε να περπατάτε
  4. Κάντε τους κοιλιακούς σας στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο!
  5. Η υγιεινή χαλάρωση είναι μέρος του παζλ
  6. Χωρίς όριο ηλικίας! Ποτέ!

1. Ο Νο 1 κανόνας

Εάν υπάρχει μια βασική οδηγία για την υγεία σας και την καλή φυσική κατάσταση από τους Γάλλους, είναι η τέχνη της ισορροπίας. Μπορεί να μην φαίνεται δύσκολο, αλλά για πολλούς από εμάς είναι. Φανταστείτε να το ρίξετε στο φαγητό και το ποτό και να μην ξυπνήσετε το επόμενο πρωί απελπισμένοι. Φανταστείτε να αφιερώνετε πάντα χρόνο στην ημέρα σας για άσκηση, ανεξάρτητα από τον καιρό ή το πρόγραμμά σας. Σκεφτείτε να τρώτε ό, τι θέλετε με μέτρο, το φαγητό να σας φέρνει τεράστια χαρά και ευχαρίστηση και να μην κερδίζετε ποτέ βάρος! Ε, λοιπόν, αυτό προτείνουν οι Γάλλοι!

Η γαλλική μέθοδος ευεξίας είναι διαθέσιμη σε όλους μας αρκεί απλώς να ακολουθήσουμε το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα χωρίς σνακ στο μεταξύ (αυτό από μόνο του είναι ένα επίτευγμα αν τσιμπολογάτε διαρκώς) και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια σωστή ισορροπία πρωτεϊνώνυδατανθράκων και καλών λιπαρών. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ένα γλυκό την εβδομάδα δεν θα εκτροχιάσει το πρόγραμμα σας ούτε θα αυξήσει τα εκατοστά στη μέση σας.

2. Άσκηση για ευχαρίστηση, όχι τιμωρία!

Ξεχάστε τα αθλητικά μαθήματα ή τις προκλήσεις τύπου boot camp στη Γαλλία. Υπάρχει ένας απλός κανόνας ζωής που υπερβαίνει όλες τις άλλες πτυχές του Γαλλικού τρόπου ζωής, και αυτό είναι η απόλαυση.

Αν κάτι δεν σας φέρνει ευχαρίστηση, αποκλείστε το. Εάν η άσκηση δεν δίνει κίνητρα, είναι πολύ δύσκολη ή πολύ σκληρή για το σώμα, οι Γάλλοι προχωρούν σε κάτι άλλο.
Υπάρχει μεγάλη προτίμηση για αθλήματα όπως σκι (για διασκέδαση), ποδηλασία (για ευχαρίστηση), κολύμπι (αναζωογονητικό), πεζοπορία (σχεδόν πνευματικό), γιόγκα και πιλάτες (για ηρεμία) και περπάτημα (βολικό και εύκολο).

Ίσως υπάρχουν χώροι σκληρής προπόνησης στη Γαλλία, αλλά σίγουρα δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Σκεφτείτε λοιπόν  το κατά πόσον να αισθάνεστε υπέροχα κατά τη διάρκεια και μετά την δραστηριότητα που επιλέξατε. Ο χρυσός κανόνας του μέτρου ισχύει και εδώ. Δεν χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα – είτε πιέζοντας τον εαυτό σας πολύ σκληρά, είτε  αφήνοντας τον τελείως ελεύθερο. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε κάτι που απολαμβάνετε πολλές φορές την εβδομάδα και γεμίζετε τα κενά με πολύ περπάτημα.

3. Συνεχίστε να περπατάτε

Η εύρεση του πλησιέστερου χώρου στάθμευσης στον προορισμό κάποιου πρέπει να γίνει επίσημο εθνικό άθλημα στη Βόρεια Αμερική. Οι Γάλλοι, ωστόσο, δεν αποφεύγουν να περπατούν, στην πραγματικότητα το κάνουν με χαρά. Είτε πρόκειται για μια βόλτα στην τοπική αγορά για τα ψώνια της εβδομάδας ή για μια βόλτα στο σχολείο με τα παιδιά, οι Γάλλοι ακολουθούν μικρές διαδρομές με τα πόδια όλη την ημέρα και την εβδομάδα. Στο τέλος του μήνα τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, τα πόδια είναι πιο δυνατά, ο μεταβολισμός ενισχύεται και ένα επιπλέον γλυκό αντισταθμίζεται με μια μορφή άσκησης που ταιριάζει ακόμη και στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Σκεφτείτε να ανεβαίνετε μερικά σκαλοπάτια κάθε εβδομάδα (ή αρκετές φορές την ημέρα εάν ζείτε σε μία από τις πολλές πολυκατοικίες χωρίς ανελκυστήρα!) και θα μάθετε γιατί οι Γάλλοι δεν πηγαίνουν στο γυμναστήριο συχνά και εξακολουθούν να καταφέρνουν να μείνουν λεπτοί και σε φόρμα. Δεν είναι λεπτοί και σε φόρμα επειδή λιμοκτονούν, αλλά επειδή τρώνε με μέτρο και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να ασκηθούν στην καθημερινή ζωή, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να φορούν φόρμα.

4. Κάντε τους κοιλιακούς σας στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο!

Πάρτε μια ιδέα από τους Γάλλους και τρώτε κυρίως φυσικά, μη επεξεργασμένα ολικής άλεσης τρόφιμα. Θα σας κρατήσουν χορτάτους, ικανοποιημένους και θα έχετε ενέργεια όλη την ημέρα.
Μπορείτε να ασκηθείτε στο έδαφος, να τρέξετε μαραθώνιοι, να συμμετέχετε σε τρίαθλο και να κάνετε την προπόνηση δύναμης που σας αρέσει, αλλά εάν πρόκειται να δώσετε στον εαυτό σας πρόχειρο φαγητό και θερμίδες χαμηλής ποιότητας, όπως υδατάνθρακες και ζάχαρη, όλη η προσπάθειά σας θα χαθεί. Εκτός από αυτό, θα νιώσετε άσχημα από την υπερβολική άσκηση σε συνδυασμό με την κακή διατροφή.

5. Η υγιεινή χαλάρωση είναι μέρος του παζλ

Οι Γάλλοι είναι πολύ καλοί στο να ακούνε το σώμα τους. Ξέρουν πότε να σταματήσουν να τρώνε, ξέρουν πότε πρέπει να κινηθούν λίγο περισσότερο και σίγουρα ξέρουν πότε πρέπει να χαλαρώσουν, να «κατεβάσουν ρολά» και να το πάρουν χαλαρά. Με τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες διακοπών το χρόνο (συνήθως έως και περίπου πέντε εβδομάδες), έχουν πολλές ευκαιρίες να χαλαρώσουν είτε να κάνουν μια δραστηριότητα αναψυχής, όπως πεζοπορία είτε να ακολουθήσουν μια πιο απολαυστική προσέγγιση χαλάρωσης όπως μασάζ, σάουνα, τζακούζι.

Μπορεί να χαλαρώσουν με λίγο επιπλέον ύπνο ή ακόμα και με μια κούρα ομορφιάς (περιποιήσεις προσώπου, μανικιούρ ή οτιδήποτε άλλο). Η χαλάρωση σημαίνει μεγαλύτερη ισορροπία στη ζωή προκειμένου να αισθάνεστε καλά, να παραμείνετε υγιείς και να απολαύσετε τη ζωή στο μέγιστο. Μην φοβάστε να αφιερώσετε χρόνο σε αυτή! Γράψτε το στο ημερολόγιο και φροντίστε το μυαλό και το σώμα σας με το ρητό merci!

6. Χωρίς όριο ηλικίας! Ποτέ!

Υπάρχει κάτι αναζωογονητικό στη γαλλική προσέγγιση της γήρανσης. Η ζωή δεν σταματά στη δεκαετία του ’50 ή του ’60, αλλά παίρνει μια σειρά προς το καλύτερο: περισσότερη εμπειρία, περισσότερη γνώση του εαυτού μας και πιο οξεία πνευματική κατάσταση.

Δεν υπάρχει τίποτα που να σταματήσει τους Γάλλους από το να ξεκινήσουν μια δραστηριότητα ή μια μορφή άσκησης σε οποιαδήποτε φάση ή ηλικία της ζωής τους. Κάνοντας κάτι καινούργιο στη μέση ή Τρίτη ηλικία μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό σας ζωντανό και το σώμα σας ενεργό.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

15η Γιορτή Κολοκυθιού 2023 στα Βασιλικά

xristiana

23% πάνω η τήρηση της αγωγής με βοήθεια φαρμακοποιού

xristiana

Το ν/σ για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση…

xristiana