ΚεντρικήΥγεία

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό ενάντια στον όγκο

24/01/2024

Σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις ανοίγουν νέους ορίζοντες στη θεραπεία του καρκίνου και δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς που παλεύουν με τη νόσο.

Ο Δρ. Thomas Wagner, ιδρυτής της Orbis Health Solutions, έχει κάνει μια πρωτοποριακή έρευνα που θα αλλάξει τα δεδομένα στη θεραπεία του καρκίνου .Αυτός και η ομάδα του έχουν πρωτοστατήσει σε ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου που αξιοποιεί τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ασθενούς για την καταπολέμηση της νόσου. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η νέα θεραπεία δεν έχει τις παρενέργειες που έχουν άλλες αντικαρκινικές θεραπείες,

Γνωστό ως εμβόλιο TLPO, αυτή η νέα θεραπεία έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές Φάσης 2, ιδιαίτερα για ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα.

Σχεδόν το 95% των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο ήταν ακόμη ζωντανοί τρία χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα ήταν ότι το 64% ήταν ακόμη απαλλαγμένο από νόσο. Αυτό το νέο εμβόλιο έχει χαιρετιστεί για τις ελάχιστες παρενέργειές του, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό και κόπωση.

«Πράσινο φως« από τον FDA για κλινική δοκιμή Φάσης 3

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο TLPO, ώστε να προχωρήσει σε κλινική δοκιμή Φάσης 3.

Ο στόχος αυτής της δοκιμής είναι να εγγραφούν περίπου 500 άτομα για να δοκιμάσουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Ωστόσο, οι οικονομικοί περιορισμοί έχουν θέσει προκλήσεις στην πρόοδο της δοκιμής.

Παρά αυτά τα εμπόδια, η Orbis Health Solutions ξεκίνησε μια άλλη δοκιμή, η οποία επιτρέπει τη δοκιμή του εμβολίου σε οποιονδήποτε έχει συμπαγή όγκο. Αυτή η δοκιμή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς διευρύνει το εύρος των ασθενών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ωφεληθούν από το εμβόλιο.

Πρώτη εμπειρία ασθενούς: Μια ακτίνα ελπίδας

Το πρώτο άτομο που συμμετείχε σε αυτή τη δοκιμή ήταν η Catie King, μια γυναίκα από το Asheville της Βόρειας Καρολίνας, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών πριν από έξι χρόνια. Η Catie ανέφερε ότι ένιωθε υπέροχα μετά τον αρχικό κύκλο της θεραπείας, προσφέροντας ελπίδα σε αμέτρητους άλλους που μάχονταν με τον καρκίνο.

Ως ασθενής μηδέν αυτής της καινοτόμου δοκιμής εμβολίου κατά του καρκίνου, το ταξίδι της Catie απέχει πολύ από το να τελειώσει. Πρόκειται να λάβει περισσότερες ενέσεις και αναμνηστικές ενέσεις τους επόμενους μήνες. Η εμπειρία της με το εμβόλιο θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει πολλές ζωές, παρέχοντας ανεκτίμητα δεδομένα και σχόλια για τη δοκιμή.

Η ανοσοθεραπεία αλλάζει τη θεραπεία του καρκίνου

Η Orbis Health Solutions βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας για την ανοσοθεραπεία, μια επαναστατική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου.

Το εμβόλιο TLPO λειτουργεί κάνοντας τα καρκινικά κύτταρα να εμφανίζονται ως παθογόνα, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα να τα εξαλείψει. Ο εμβολιασμός κάθε ασθενούς είναι εξατομικευμένος, χρησιμοποιώντας δείγματα από τους δικούς του όγκους για τη δημιουργία του εμβολίου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση μιας μεγάλης δοκιμής Φάσης ΙΙ Β, η εταιρεία προετοιμάζεται τώρα για τη Δοκιμαστική Εγγραφή Φάσης ΙΙΙ. Αν και η θεραπεία κοστίζει περισσότερα από 10.000 δολάρια ανά ασθενή, οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν χρεώνονται.

Η επιτυχία της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και η έγκριση του FDA θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την ευρύτερη διαθεσιμότητα και χρήση του εμβολίου TLPO.

Με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, υπάρχει ελπίδα ότι αυτό το εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο της θεραπείας του καρκίνου, προσφέροντας μια νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: oloygeia.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana

Υλοποίηση Δράσης Ενημέρωσης Στο Πλαίσιο Του Έργου ΔικαίωμΑ

xristiana

Με Την Υποστήριξη Του Δήμου, Η Δράση Καθαρισμού Της Παραλίας Σαρωνίδας

xristiana