ΚεντρικήΥγεία

Πώς να εξολοθρεύσετε τους κοριούς χωρίς χημικά – Πότε χρειάζεστε επαγγελματία απολυμαντή

8/10/2023

Εάν εμφανίστηκαν κοριοί στο σπίτι η απαλλαγή τους είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, γι’ αυτό προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί. Ανάλογα με την έκταση της προσβολής, μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με κάποιες, μη χημικές ουσίες.

Ορισμένες συνθήκες μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη την απαλλαγή από κοριούς. Αν έχετε πολλή ακαταστασία ή ταξιδεύετε συχνά και φέρνετε νέους κοριούς στο σπίτι με τις αποσκευές σας, μπορεί να δυσκολευτείτε να τους ξεφορτωθείτε.

Το Παρίσι, έχει κατακλυστεί από κοριούς τις τελευταίες ημέρες. Τα ειδικά συνεργεία δεν προλαβαίνουν να κάνουν απολυμάνσεις, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη χώρα μας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών ετοιμάζει ειδικό οδηγό σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Εάν δεν μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε μόνοι σας, ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία απολυμαντή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από κοριούς.

Εντοπίστε όλες τις μολυσμένες περιοχές από κοριούς στο σπίτι

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κοριούς, θα πρέπει να τους αναζητήσετε το συντομότερο δυνατό, κατά προτίμηση πριν αρχίσουν να γεννούν αυγά. Μια μικρή προσβολή είναι σημαντικά ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή από μια μεγαλύτερη. Οι μικρότερες προσβολές, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Ελέγξτε όλες τις παρακάτω περιοχές με φακό και μεγεθυντικό φακό:

1. Ελέγξτε την κρεβατοκάμαρα σας

  • Ξεκινήστε κοιτάζοντας κάτω από το κρεβάτι, στον σκελετό του κρεβατιού, στο κεφαλάκι, καθώς και στα πόδια. Εστιάσετε στην επένδυση και τις ραφές του στρώματος και επιθεωρήσετε τυχόν σχισίματα. Ελέγξετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες.
  • Δείτε όλα τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στο κρεβάτι, καθώς οι κοριοί μπορούν επίσης να κρυφτούν εκεί. Φροντίστε να ελέγξετε τα κομοδίνα και τις ντουλάπες σας. Εάν υπάρχουν άλλα έπιπλα κοντά στο κρεβάτι, όπως δοχεία αποθήκευσης ή καρέκλες, δείτε και αυτά.
  • Αφαιρέστε το περιεχόμενο από τα συρτάρια, δείτε στα πλαίσια και στις γωνίες τους. Είναι επίσης σημαντικό να κοιτάξετε αν κρύβονται κοριοί ή υπάρχουν αυγά κοριών, όπως στους αρμούς, στις οπές για βίδες.
  • Ελέγξτε τους τοίχους και τα διακοσμητικά στοιχεία. Δείτε εάν υπάρχουν τυχόν ρωγμές στο σοβά ή στη γυψοσανίδα στα δωμάτια. Στη συνέχεια, κοιτάξτε γύρω από το ξύλινο δάπεδο, ειδικά αν παρατηρήσετε ρωγμές εκεί.
  • Επιθεωρήστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Ελέγξτε τα πλαίσια και το κούφωμα της πόρτας. Όσον αφορά τα παράθυρα, επιθεωρήστε ρωγμές εάν υπάρχουν και, στη συνέχεια, ελέγξτε τις κουρτίνες ή τα στόρια.
  • Ελέγξτε προσεκτικά το ηλεκτρικό σύστημα. Επιθεωρήστε όλα τα ρολόγια, τα τηλέφωνα και τις πλάκες πρόσοψης των ηλεκτρικών πριζών και διακοπτών.
  • Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στη διακόσμησή σας. Ακόμη και διακοσμητικά όπως κορνίζες και κρεμάστρες τοίχου μπορεί να είναι χώροι όπου κρύβονται κοριοί. Εξετάστε τις άκρες του χαλιού και το χαλί.

Πώς να εξολοθρεύσετε τους κοριούς χωρίς χημικά

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τους κοριούς.

1. Χρησιμοποιήστε θερμοκρασία

Η πρώτη μη χημική επεξεργασία που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη θερμοκρασία ως τρόπο για να απαλλαγείτε από κοριούς στο στρώμα σας και σε άλλα  σημεία. Η υψηλή θερμότητα στους 46 βαθμούς Κελσίου ή το υπερβολικό κρύο στους 0 βαθμούς Κελσίου θα σκοτώσει εύκολα αυτά τα παράσιτα.

Για να το κάνετε αυτό, πλύνετε ρούχα και κλινοσκεπάσματα σε πολύ ζεστό νερό , στους 90 αν είναι δυνατόν ή στους 60 βαθμούς.

Για να χρησιμοποιήσετε τη χαμηλή θερμοκρασία, τοποθετήσετε τα μολυσμένα αντικείμενα σε μια πλαστική σακούλα και να βάλτε τα στην κατάψυξη. Αφήστε τα εκεί για περίπου πέντε ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι οι κοριοί είναι νεκροί.

2. Δοκιμάστε ένα Steamer

Ένας άλλος τρόπος για να σκοτώσετε τους κοριούς είναι να χρησιμοποιήσετε ατμοκαθαριστή! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα στους καναπέδες, στα στρώματά σας ή σε άλλα μέρη όπου υπάρχουν κοριοί.

3. Βάλτε καλύμματα

Κάντε τις βασικές κρυψώνες τους αφιλόξενες τοποθετώντας προστατευτικά καλύμματα κρεβατιού και στρώματος ή βάλτε διαφανές πλαστικό. Αυτά που είναι παγιδευμένα μέσα θα πεθάνουν τελικά και τα νέα δεν θα μπορούν να μπουν ή να βγουν.

Το καλύτερο είναι ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε από τσιμπήματα κοριών ενώ κοιμάστε.

4. Χρησιμοποιήστε κάποιες ουσίες

Η γη διατόμων είναι η πιο συχνή ουσία, για την αντιμετώπιση των κοριών. Η αερογέλη πυριτίου είναι μια άλλη επιλογή. Οι κοριοί δεν μπορούν να γίνουν ανθεκτικοί σε αυτές τις ουσίες, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα εντομοκτόνα, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να σκοτωθούν όλοι οι κοριοί.

5. Προτιμήστε τον βιολογικό καθαρισμό

Αν δεν τα καταφέρετε να εξολοθρεύσετε τους κοριούς μόνοι σας τότε επιλέξτε ένα συνεργείο απολύμανσης που χρησιμοποιεί βιολογικό καθαρισμό ώστε να αποφύγετε τις τοξικές ουσίες.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φεστιβάλ χορού: Sensualonica Dance Festival | Θεσσαλονίκη

xristiana

Μέχρι 30/3 Οι Αιτήσεις Για Τον Γ’ Κύκλο Επιχορήγησης Επιχειρήσεων Για Τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας Για Ανέργους 30 Ετών Και Άνω

xristiana

Ο γιγαντιαίος σεισμός στον Άρη που κράτησε 10 ώρες

xristiana