ΚεντρικήΟμορφιά

Η κρύα θάλασσα κάνει καλό

1/6/2023

Μπορεί αρκετοί από εμάς να περιμένουν τα ζεστά νερά του Αυγούστου για την πρώτη τους βουτιά όμως αυτή η εποχή που διανύουμε είναι η ιδανικότερη για να πάρουμε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που χαρίζει το κρύο νερό στην υγεία μας.

Το κρύο νερό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ μειώνεται επίσης το επίπεδο κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κάνοντας τον οργανισμό πιο δυνατό και ανθεκτικό στις ιώσεις του χειμώνα.

Αποτελεί μια ιδανική πρακτική για τους αθλητές και για όσους πάσχουν από χρόνιους πόνους καθώς βοηθά στις φλεγμονές μειώνοντας τη θερμοκρασία και τα οιδήματα που έχουν προκληθεί.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες δεν σταματούν όμως μόνο εκεί καθώς βοηθούν στην ψυχική υγεία και στα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Αν όμως όλα τα παραπάνω δεν αρκούν ως κίνητρο για να ξεκινήσεις τα μπάνια από τώρα, τότε ίσως χρειάζεται να σου πούμε πως το κρύο νερό, βοηθά αρκετά στη διαδικασία της μείωσης του βάρους διότι αυξάνει τον αριθμό των κυττάρων του καφέ λίπους που βοηθούν ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η ρύπανση εξοντώνει 9 εκατ. ανθρώπους ετησίως

xristiana

Αποκριάτικο γλέντι στην Κερατέα

xristiana

Θ. Πλεύρης: Δεν αίρεται η μονιμότητα των γιατρών του ΕΣΥ

xristiana