ΚεντρικήΟμορφιά

Κακές συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα!

1/6/2023

Είστε βέβαιες πως δεν έχετε καμιά κακή συνήθεια που βλάπτει το δέρμα σας; Ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια και να ανακαλύψετε πώς να αποκτήσετε όσο γίνεται πιο όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ακόμα κι εάν δεν καπνίζετε και η διατροφή σας αποτελείται από υγιεινά προϊόντα, μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα για το δέρμα σας. Εντρυφήστε στις συμβουλές που ακολουθούν και αποκαλύψτε μερικά ακόμα σημεία που εγγυώνται και αναδεικνύουν με ποιο τρόπο η επιδερμίδα σας θα γίνει ακόμα πιο λαμπερή, πιο απαλή και γεμάτη υγεία!

1. Μαύρισμα

Ο ήλιος είναι πηγή απόλαυσης και σίγουρα, μας ανεβάζει τη διάθεση. Όσον αφορά το δέρμα μας, όμως, είναι γνωστό πως οι ηλιακές ακτίνες ευθύνονται για πολλές βλάβες της επιδερμίδας. Και μην γελιέστε! Το ίδιο βλαβερό είναι και το solarium. Όσο λοιπόν, αποφεύγουμε τις ακτίνες του ηλίου, τόσο πιο όμορφο θα δείχνει το δέρμα μας. Ο ήλιος προκαλεί πρόωρη γήρανση, κηλίδες, δυσχρωμίες, πολλές ακόμα ανεπιθύμητες καταστάσεις, έως και καρκίνο του δέρματος. Για να αποκτήσετε το γοητευτικό ηλιοκαμένο look μπορείτε να χρησιμοποιείτε με πάθος πούδρες τερακότας ή ακόμα και προϊόντα αυτό-μαυρίσματος [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].  Χαρίζουν το φιλί του ήλιου, χωρίς κανέναν κίνδυνο!

2. Έλλειψη ύπνου

Η καθημερινότητα μας είναι τόσο γεμάτη που πραγματικά οι εικοσιτέσσερις ώρες μοιάζουν ελάχιστες. Και καθώς οι ώρες εργασίας όλο και αυξάνονται, αντίστοιχα μειώνονται δραματικά οι ώρες χαλάρωσης και ο ύπνος [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ], ο οποίος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του σώματος, αλλά και του δέρματος. Τα θρεπτικά και δραστικά στοιχεία των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε πριν πέσουμε για ύπνο λειτουργούν στο maximum εάν είμαστε και εντελώς χαλαρωμένες. Πώς λοιπόν, θα κερδίσουμε όσα μπορούμε περισσότερα; Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, για να ανακάμψει ο οργανισμός και το δέρμα μας. Πέφτοντας για ύπνο, τουλάχιστον, τριάντα με σαράντα λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως, εξασφαλίζουμε χαλάρωση και αυξάνουμε και τις ώρες ύπνου!

3. Παραλείποντας το ντεμακιγιάζ

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να κοιμόμαστε χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Αποτέλεσμα; Το δέρμα ταλαιπωρείται και αποκτά κουρασμένη και θαμπή όψη. Όσο κουρασμένες και να αισθανόμαστε είναι προς όφελος μας να αποκτήσουμε τη συνήθεια να απομακρύνουμε τα ίχνη μακιγιάζ κάθε βράδυ. Η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα λεπτά, ενώ τα οφέλη για την επιδερμίδα μας είναι τεράστια. Με τον καθαρισμό [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] δεν αφαιρούμε μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τη σκόνη, τις ακαθαρσίες, το πλεονάζον σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα. Ειδικά, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και δεν ντεμακιγιάρεστε κάθε βράδυ, το πρωί το πιθανότερο είναι να παρατηρήσετε πως το δέρμα σας παρουσιάζει εξανθήματα, κηλίδες και ερεθισμένα μάτια. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε ποτέ να καθαρίζετε επιμελώς το πρόσωπο σας, πριν πάτε για ύπνο!ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4. Αγνοώντας την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι πάντα ευεργετική για το δέρμα μας. Πίνοντας αρκετό νερό και φροντίζοντας το δέρμα με ενυδατικές λοσιόν και κρέμες, διατηρούμε τα αναγκαία επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδας μας. Ακόμα και εάν το δέρμα σας δεν έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ], είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατικά προϊόντα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Εκτός των άλλων, το ενυδατικό προϊόν δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το οποίο δεν βάζει το δέρμα σε περιπέτειες όταν έρχεται αντιμέτωπο με ακραίες θερμοκρασίες. Αποκτώντας τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση το ενυδατικό σας προϊόν, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, προσφέρετε στο δέρμα σας την καλύτερη κίνηση ομορφιάς!

5. Ανθυγιεινές συνήθειες διατροφής

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, για την υγεία της επιδερμίδας μας παίζουν και οι διατροφικές μας συνήθειες. Το δέρμα δεν θα έχει ποτέ υγιή όψη εάν η διατροφή μας δεν περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αν δεν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, θρεπτικά και μεταλλικά στοιχεία,  καθώς και βιταμίνες που προσφέρουν στο δέρμα νεανική λάμψη. Εάν έχετε αδυναμία στα πορτοκάλια και στα κόκκινα μούρα, ακόμα καλύτερα. Κρατηθείτε μακριά από τα junk food, τις υπερβολικές δόσεις υδατανθράκων και οπωσδήποτε από τα ανθυγιεινά λιπαρά. Πίνετε άφθονο νερό και μειώστε το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά και να είστε βέβαιες ότι η επιδερμίδα σας θα σας το ανταποδώσει άμεσα, αποκαλύπτοντας το πιο νεανικό και φωτεινό σας πρόσωπο!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέο άλμα στις τιμές του φυσικού αερίου – Άνοδος 13%

xristiana

Κιμαδοπιτάκια ρολό

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana