ΚεντρικήΥγεία

Η χειραψία σας αποκαλύπτει την υγεία σας – 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

7/10/2023

Η χειραψία δεν είναι μόνο μια απλή κίνηση κοινωνικής συναναστροφής. Μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα, τόσο για την ψυχική μας κατάσταση όσο και για τη σωματική μας υγεία.

Είναι γνωστό ότι η χειραψία ενός ατόμου λέει πολλά για την προσωπικότητά του. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι αυτός ο χαιρετισμός μπορεί να σας πει πολλά και για την κατάσταση της υγείας σας; Δείτε τι μπορεί να αποκαλύψει η χειραψία σας, από την πιθανότητα να πάθετε εγκεφαλικό έως τον πρόωρο θάνατο.

Ποια 3 πράγματα αποκαλύπτει η χειραψία

  1. Κακή υγεία της καρδιάς
  2. Πρόωρος θάνατος
  3. Κατάθλιψη

1. Κακή υγεία της καρδιάς

Έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου έδειξε ότι μια αδύναμη χειραψία μπορεί να συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσοι είχαν χαμηλή δύναμη λαβής είχαν πιο αδύναμες καρδιές, οι οποίες ήταν λιγότερο ικανές να αντλούν αίμα σε όλο το σώμα, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι με πιο δυνατή λαβή βρέθηκε ότι είχαν υψηλότερο όγκο και αναλογία αίματος που αντλείται από την καρδιά και υγιέστερο καρδιακό μυ. Αυτοί οι παράγοντες έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.

2. Πρόωρος θάνατος

Δεν είναι μόνο τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια που συνδέονται με μια λιγότερο σταθερή λαβή. Μια εθνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal διαπίστωσε ότι όσοι αναπτύσσουν αδύναμη λαβή στη μέση ηλικία έχουν 20% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις και καρκίνο.

Επιπλέον, μια μελέτη σε πάνω από ένα εκατομμύριο εφήβους άντρες που γεννήθηκαν στη Σουηδία μεταξύ 1951 και 1976 αποκάλυψε ότι η χαμηλότερη δύναμη λαβής του χεριού σχετιζόταν σημαντικά με υψηλότερη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες.

3. Κατάθλιψη

Ενώ μια αδύναμη λαβή έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με τη νευρικότητα, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να σηματοδοτεί κακή ψυχική υγεία. Ερευνητές από το Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου Yonsei της Νότιας Κορέας διαπίστωσαν ότι τα άτομα με πιο αδύναμη λαβή στο χέρι είχαν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν αδιάγνωστη κατάθλιψη.

Στο μέλλον, οι γιατροί μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβουν εάν ένας ασθενής βρίσκεται στα αρχικά στάδια της πάθησης απλώς με μια χειραψία. Ο λόγος για αυτό δεν είναι σαφής.

Μια θεωρία είναι ότι η πιο απαλή λαβή μπορεί να είναι δείκτης για χειρότερη συνολική σωματική δύναμη, που προκαλείται από την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας -ένα τυπικό χαρακτηριστικό της φθίνουσας ψυχικής ευεξίας.

Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε κάποια από τις καταστάσεις που αναφέρονται παρακάτω ή έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για τη σωματική ή ψυχική σας υγεία, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί επίσης να δοκιμάσει τη δύναμη της λαβής σας.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Πετρούπολης: «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» Για Παιδιά, Ενήλικες Και ΑμεΑ

xristiana

Κάν’το όπως η Lopez

xristiana

4+1 χρήσεις της θαυματουργής αλόης για την επιδερμίδα!

xristiana