ΚεντρικήΥγεία

Η ακράτεια της εξώπορτας – Γιατί χρειαζόμαστε επειγόντως την τουαλέτα όταν φτάνουμε στο σπίτι;

7/10/2023

Ανάλογα με το τι έχετε φάει και πόσο έχετε πιει, κανονικά μπορείτε να συγκρατηθείτε μέχρι να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα. Ωστόσο, μερικές φορές νιώθετε ότι είναι αδύνατο να αγνοήσετε αυτή την ανάγκη, και συνήθως συμβαίνει στις πιο άβολες στιγμές.

Σε όλους πρέπει να έχει τύχει να φτάνουν στην είσοδο του σπιτιού τους και να ψάχνουν διακαώς το κλειδί, με την ανάγκη για τουαλέτα να περιπλέκει κάθε κίνηση.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια σύμπτωση, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, είναι στην πραγματικότητα μια κατάσταση γνωστή ως επιτακτική ακράτεια, η οποία είναι μια ούρηση που προκαλείται από συνήθειες.

Τι είναι η ακράτεια της εξώπορτας και από τι προκαλείται

Η επιτακτική ακράτεια και συγκεκριμένα η ακράτεια της εξώπορτας μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η δυσκοιλιότητα, η οποία κατά ειρωνικό τρόπο μπορεί να εμφανιστεί λόγω της έλλειψης κατανάλωσης νερού.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και η επαρκής ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων.

Η ακράτεια της εξώπορτας μπορεί επίσης να προκληθεί από μια σειρά άλλων καταστάσεων, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ορισμένα φάρμακα, όπως αντικαταθλιπτικά, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και ηρεμιστικά, νευρολογικές καταστάσεις όπως η νόσος Πάρκινσον και η πολλαπλή σκλήρυνση, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση και η μη επαρκής κατανάλωση νερού.

Παρά την ονομασία της, αυτό το είδος ακράτειας δεν συμβαίνει μόνο όταν φτάνουμε στην εξώπορτα του σπιτιού μας, αλλά μπορεί να προκληθεί από κάτι όπως το να μπαίνουμε στο ντους ή να πλένουμε τα χέρια μας και να ακούμε τρεχούμενο νερό.

Πώς να την αντιμετωπίσετε

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά ακράτεια της εξώπορτας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να σπάσετε τον κύκλο. Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάξετε τις συνήθειές σας περιμένοντας για λίγα λεπτά όταν μπείτε στο σπίτι πριν πάτε στην τουαλέτα και προσπαθώντας να αυξήσετε αυτό τον χρόνο κάθε μέρα.

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας κάνοντας ασκήσεις Kegels -χρησιμοποιώντας αυτούς τους μύες, σταματάτε και ξεκινάτε τη ροή των ούρων σας- και αποφεύγοντας την υπερβολική ποσότητα καφεΐνης και αλκοόλ, τα οποία και τα δύο ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη.

Αν ανησυχείτε ότι ουρείτε υπερβολικά ή όχι αρκετά, μιλήστε με το γιατρό σας που θα είναι σε θέση να σας δώσει περισσότερη βοήθεια και συμβουλές.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Conditioner για βλεφαρίδες – Κι όμως, υπάρχει και είναι το μυστικό για τέλειο βλέμμα

xristiana

Ο Δήμος Βριλησσίων Τραγουδά Κάτω Από Το… Φεγγάρι Για Την Ενίσχυση Όσων Έχουν Ανάγκη

xristiana

Σκρέκας: Η Ελλάδα στις πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης στα κυμαινόμενα τιμολόγια τον Δεκέμβριο

xristiana