ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα από καρότα

20/10/2023

Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

500 γρ. καρότα

20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

20 γρ. διατροφική μαγιά

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγα φύλλα φασκόμηλου

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

40 αμύγδαλα

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τώρα προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά ώστε το λάδι να διανεμηθεί σε όλη την επιφάνεια των καρότων.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα καρότα σε ένα ταψί μαζί με δύο σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φλούδα, μερικά φύλλα φασκόμηλου και δύο κλωνάρια δεντρολίβανο. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Όταν ροδίσουν καλά τα καρότα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, παίρνουμε μια κουτάλα από το νερό του μαγειρέματος και την προσθέτουμε στα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό μαγειρέματος για να αποκτήσουμε την επιθυμητή συνοχή.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα από τα καρότα και ανάβουμε τη φωτιά, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (χωρίς να πετάξουμε το υπόλοιπο νερό) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας επιπλέον νερό για το μαγείρεμα, θα χρειαστεί να έχουμε μια ωραία και παχύρρευστη κρέμα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ένα φύλλο φασκόμηλου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πρωτοποριακή έρευνα: Πολεμούν την άνοια, προπονώντας το μυαλό

xristiana

Μητρικός Θηλασμός: 10 μύθοι και πραγματικότητες για τις νέες μητέρες

xristiana

Η σωστή βούρτσα, η πετσέτα και τρία ακόμα μυστικά για να φύγει η ψαλίδα στα μαλλιά

xristiana