ΚεντρικήΟμορφιά

Η τελευταία τάση στο ρουζ προτρέπει στη χρήση πολλαπλών αποχρώσεων!

27/7/2023

Στον κόσμο της ομορφιάς ολοένα και νέα προϊόντα έρχονται στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα ανακαλύπτονται και καινοτόμοι τρόποι χρήσης! Όσον αφορά το ρουζ, οι make up experts προτείνουν ένα νέο look που δεν θα μας αφήσει αδιάφορες, με τίποτα!  Με έμπνευση από τη δεκαετία του ’80, η τάση για την ανάμειξη πολλαπλών αποχρώσεων στο ρουζ επιστρέφει, αλλά με έναν πιο απλό και φυσικό τρόπο.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η ζωή κύκλους κάνει και το ίδιο και η μόδα, όπως είναι γνωστό! Με έμπνευση από τη δεκαετία του ’80, η τάση για την ανάμειξη πολλαπλών αποχρώσεων στο ρουζ επιστρέφει, αλλά με έναν πιο απλό και φυσικό τρόπο. Στη δεκαετία του ΄80, η μόδα πρόσταζε έντονα χρώματα στα μάτια και στα μάγουλα. Τώρα, η ιδέα εξελίσσεται προτείνοντας την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων αποχρώσεων ρουζ.

Εφαρμόζοντας δύο ή τρεις διαφορετικούς τόνους δεν θα έχουμε μόνο τέλεια εμφάνιση, αλλά θα καταφέρουμε να πετύχουμε και το τέλειο χρώμα αναδεικνύοντας τη φυσική χροιά της επιδερμίδας μας!

Πιο φυσική εμφάνιση με τους κατάλληλους τόνους!

Εάν θέλουμε να ταιριάξουμε το ρουζ με τον τόνο του δέρματός μας, η ανάμειξη δύο αποχρώσεων μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του μακιγιάζ, ο πιο σωστός τρόπος για να επιλέξουμε τη σωστή απόχρωση του ρουζ είναι να τη συγκρίνουμε με τα χείλη μας.

Δοκιμάζοντάς την στα μήλα του προσώπου μας θα μπορέσουμε να διευκρινίσουμε εάν γίνεται συνοδοιπόρος είτε με το φυσικό χρώμα των χειλιών μας είτε με το αγαπημένο μας κραγιόν ή όχι.

  • Είναι το δέρμα μας ανοιχτόχρωμο; Μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα ρουζ, ενώ θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με ένα ανοιχτό ροζ και να το ανακατέψουμε με μια πιο σκούρα ή με πιο έντονη λιλά απόχρωση, ώστε να βρούμε τον τόνο που μας ταιριάζει.
  • Εάν η επιδερμίδα μας είναι σταρένια, μπορούμε να αναμείξουμε διαφορετικούς τόνους ρουζ για να πετύχουμε την τέλεια απόχρωση. Θα δείξουμε πως έχουμε το άγγιγμα του ήλιου εάν προτιμήσουμε πιο ζεστές εκδοχές. Επιλέγοντας μια σειρά με διαφορετικές προτάσεις από τόνους του ροζ θα έχουμε ένα φρέσκο, φυσικό look, αρκεί να μην το παρακάνουμε!
  • Για τα σκούρα δέρματα, οι κοκκινωπές και οι αποχρώσεις του μούρου θα ταιριάζουν καλύτερα με τον τόνο της επιδερμίδας μας. Μπορούμε, όμως, να δοκιμάσουμε και μια κοραλλί απόχρωση αρχικά, επενδύοντας στους τόνους του μούρου στη συνέχεια, για μια πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση!

Διαφορετικοί τύποι ρουζ για τέλεια εμφάνιση όλη την ημέρα!

Η ανάμειξη των χρωμάτων στα ρουζ μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε και με τις υφές, ώστε να πετύχουμε ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα! Έτσι, επιλέγοντας διαφορετικές αποχρώσεις και τύπους ρουζ θα καταφέρουμε να έχουμε μια ανανεωμένη εμφάνιση όλη μέρα!

Εάν θέλουμε να μοιάζει το ρουζ μας αψεγάδιαστο για πολλές ώρες, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε αρχικά μια απόχρωση ρουζ σε κρεμώδη μορφή και στη συνέχεια, να περάσουμε έναν διαφορετικό χρωματικό τόνο με ένα ρουζ σε πούδρα.

Φυσικά, μπορούμε να διορθώσουμε το ρουζ κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας και πάλι την υφή της πούδρας. Ένα τρικ, που θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο! Με αυτό το κόλπο θα μπορέσουμε να έχουμε και το ιδανικό αποτέλεσμα τις ημέρες που έχουμε προγραμματίσει να τραβήξουμε πολλές φωτογραφίες!

Μυστικό; Να επιλέξουμε το σωστό σχήμα πινέλου για το ρουζ και να φροντίσουμε για την τέλεια εφαρμογή του. Και εάν θέλουμε να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα; Ένα ψέκασμα με ιαματικό νερό σε σπρέι ή με ένα setting spray σταθεροποίησης μακιγιάζ, δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί δεν πρέπει να ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων τα κατεψυγμένα γεύματα από κοτόπουλο

xristiana

Ο ρόλος της «καλής» χοληστερόλης στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

xristiana

Εκδήλωση Κατά Της Έμφυλης Βίας «Σπάσε Τη Σιωπή»

xristiana