ΚεντρικήΟμορφιά

Ροδάκινο: Το φρούτο της Αφροδίτης

21/01/2024

Προκλητικό στην όψη, λαχταριστό στη γεύση, βελούδινο στην αφή, και γαργαλιστικό στην όσφρηση…, τι είναι;  Το ροδάκινο! Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής αποκαλύπτει τα μυστικά του και αφήνει τα συστατικά του να δώσουν στην επιδερμίδα σας φωτεινότητα και λάμψη υγείας που διαρκεί.Από την Άντζελα Μολφέτα

Το φρούτο του φυλλοβόλου δέντρου “Prunus persica” προέρχεται από την Κίνα και σήμερα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε εύκρατα κλίματα. Το ροδάκινο, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α (καροτίνη) και σε μικρότερη βιταμίνη C. Εικονογραφήματα μαρτυρούν την παρουσία του στην Κίνα ήδη από τον 10ο αιώνα π.Χ. Μεταφέρθηκε στην Περσία από τους εμπορικούς δρόμους του μεταξιού, ενώ γύρω στο 300 π.Χ. ο Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος έδωσε στη ροδακινιά το όνομά της, persica, καθώς θεωρούσε ότι προερχόταν από την Περσία.Σύμβολο γονιμότητας και μακροζωίαςΣτην αρχαία Κίνα, το ροδάκινο ήταν σύμβολο της γυναικείας γονιμότητας και μέρος του Ταοϊστικού σεξουαλικού μυστικισμού. Αλλά και στη ρωμαϊκή μυθολογία το ροδάκινο ήταν το φρούτο της Αφροδίτης. Δεν είναι καθόλου τυχαία, λοιπόν, η συνιστώμενη κατανάλωση του στην εμμηνόρροια ή όταν υπάρχει καθυστέρηση στα έμμηνα, ενώ την ίδια στιγμή θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα βότανα για το κυκλοφορικό.Κατά το Feng Shui, o Sau, ο Αστέρινος Θεός της Μακροζωίας, κρατάει ένα ροδάκινο που συμβολίζει τη μακροζωία. Στον Βουδισμό, το ροδάκινο μαζί με το κίτρο και το ρόδι είναι ένας από τους τρεις ευλογημένους καρπούς. Γενικά, στις ανατολικές παραδόσεις, ο ανθός της ροδακινιάς συμβολίζει την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα. Η ροδακινιά θεωρείται “Το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου”, που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Ως φρούτο, συμβολίζει την αγνότητα και την αθανασία.Λάμψη υγείαςΠολύ καλή πηγή φολικού οξέως, φωσφόρου, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και νατρίου, περιέχει και διαιτητικές ίνες. Έχει διουρητική δράση, κυρίως βοηθά στην καταπολέμηση της λιθίασης στους νεφρούς και στη χολή. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και «καθαρίζει» το έντερο από παράσιτα και τοξίνες.  Ο χυμός του, μαζί με μια πρέζα από σκόνη κάρδαμου και κορίανδρου βοηθά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης. Ένα μέτριο ροδάκινο έχει 50 θερμίδες, ενώ τα 100 γρ. μόλις  37.Στην κοσμητολογία η παρουσία του ροδάκινου στις συνθέσεις των προϊόντων γίνεται όλο και πιο συχνή, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος και κατά συνέπεια τη νεότητα. Παράλληλα, η βιταμίνη C που περιέχει προσφέρει και αντιοξειδωτική δράση.
Ενυδατική / αναπλαστική μάσκαΘα δώσει στο δέρμα σας άμεσα λάμψη υγείας και ελαστικότητα.Πώς θα τη φτιάξετε: Πολτοποιήστε στο μίξερ ένα ώριμο ροδάκινο και προσθέστε 2-3 κ. σ. φρέσκια κρέμα γάλακτος.Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά, ενώ χαλαρώνετε νωχελικά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα ανανέωσης

Υλικά: ½  ώριμο ροδάκινο, 1 βερίκοκο, ½ αχλάδιΤρόπος παρασκευής: Καθαρίστε το ροδάκινο και το αχλάδι και με ένα πιρούνι λιώστε τη σάρκα τους σε μπολ. Πολτοποιήστε το βερίκοκο στο multi και προσθέστε το στο μπολ δημιουργώντας ένα μέτρια παχύρρευστο μείγμα.Εφαρμογή: Σε καθαρό πρόσωπο απλώστε το μείγμα και αφήστε το να δράσει γύρω στα 10-15 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Αντί για οτιδήποτε άλλο, περάστε στη συνέχεια το πρόσωπο σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε φρέσκο γάλα. Το δέρμα σας θα αποκτήσει μεταξένια υφή.Ιδιότητες: Θρεπτικό, μαλακτικό, τονωτικό και βαθιά ενυδατικό το ροδάκινο κάνει το δέρμα απαλό και μεταξένιο. Χάρη στην ισορροπία των συστατικών του σε βιταμίνες και μέταλλα, το βερίκοκο, προσφέρει αντιρυτιδικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τονώνοντας παράλληλα τη χροιά της επιδερμίδας. Με ελαφρά αντισηπτική δράση και ηρεμιστικές ιδιότητες το αχλάδι αποκαθιστά την ισορροπία των ιχνοστοιχείων στον οργανισμό.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δαφνέλαιο: Να γιατί σας συμβουλεύουμε να το απλώνετε στα μαλλιά σας!

xristiana

Dance Challenge Καλαμάτας: Θα Υποδεχθεί Φέτος Την Ομάδα Χορού Dagipolis

xristiana

Altus AG-Yamko Energy: Γερμανική «απόβαση» με μονάδα υδρογόνου σε mega φωτοβολταϊκό

xristiana