ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το θείο μπορεί να βοηθήσει στη θερμομόνωση του δέρματός σας!

27/7/2023

Όταν το δέρμα σας εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, οι πιθανότητές σας να έχετε μια λιπαρή επιδερμίδα, να πυροδοτήσετε εξάρσεις και σπυράκια και συνεχή ερυθρότητα αυξάνονται. Κάνετε κάτι για να βοηθήσετε το δέρμα σας; Παρακάτω, μάθετε τι ακριβώς σημαίνει το απλό κόλπο με το θείο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας για τον ζεστό καιρό φαίνεται πιθανότατα λίγο διαφορετική από τη χειμερινή. Μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα σε ελαφρύτερες φόρμουλες, να καθαρίζετε πιο συχνά ή να αυξάνετε τα αντιοξειδωτικά. Κάνετε όμως τίποτα για να προστατεύσετε το δέρμα σας;

Το μυστικό: Βρείτε ένα προϊόν με θείο. Οι δερματολόγοι εξέτασαν πρόσφατα τα οφέλη αυτού του  συστατικού και καταλήγουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγεται η έκθεση στη θερμότητα.

«Οι θεραπείες ακμής με θείο είναι οι θεραπείες που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι, ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα», λέει. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτά που φαίνονται σε αυτά τα οφέλη, ακόμη και για τύπους δέρματος που δεν είναι επιρρεπείς σε εξάρσεις:

Είναι αντιμικροβιακό: Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, επομένως θα σκοτώσει τα βακτήρια στο δέρμα σας που μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα κυστικά, «ζουμερά» σπυράκια.

Είναι απολεπιστικό: Προσφέρει ήπια απολέπιση, επομένως λειτουργεί σαν κομιδολυτικό· δηλαδή, εάν έχετε πολλά μικρά μαύρα στίγματα ή λευκά στίγματα, μπορεί να τα διαλύσει και να τα ξεφορτωθείτε!

Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος: Θα ρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η λιπαρότητα στο δέρμα σας, το οποίο είναι ιδανικό για όσους είναι επιρρεπείς σε λιπαρή ζώνη Τ κατά τους θερμότερους μήνες.

Έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα: «Εάν έχετε ροδόχρου ακμή, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την όψη της ερυθρότητας.

Αν έχετε πιο ξηρή επιδερμίδα χρησιμοποιήστε προϊόντα με θείο λιγότερο συχνά, καθώς το συστατικό μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ακόμα πιο ξηρό. Ή μπορείτε απλά να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για περιστασιακά λιπαρά ή φλεγμονώδη σημεία.

Όπως πάντα, φροντίστε να δοκιμάσετε το συστατικό πίσω από το αυτί ή στο χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργική αντίδραση.

Το συμπέρασμα

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις αρνητικές επιπτώσεις της θερμότητας στο δέρμα χρησιμοποιώντας θείο στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας.

Αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, στην απολέπιση του δέρματος, στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας και στη μείωση της φλεγμονής.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άνοια: Με ακριβώς τόσα βήματα τη μέρα μειώνετε κατακόρυφα τον κίνδυνο

xristiana

Ιταλία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την υπερχείλιση του ποταμού στη Μπολόνια

xristiana

1ο Διεθνές Open Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ – 30 Σεπτεμβρίου Έως 2 Οκτωβρίου Στη Κεφαλονιά

xristiana