ΚεντρικήΟμορφιά

Το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σας ανήκει στην κατάψυξη;

27/7/2023

Υπάρχουν πολλά κόλπα για το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σας, αλλά κάθε λάτρης του μακιγιάζ θα σας πει ότι τα περισσότερα δεν αξίζουν τον κόπο. Συνήθως, θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από ένα υγρό και υψηλής ποιότητας σφουγγαράκι ομορφιάς.

Αλλά εδώ είναι ένα κόλπο που μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα! Ξεκινήσαμε ένα δροσερό ταξίδι για να ανακαλύψουμε αν η ρουτίνα του μακιγιάζ μας επρόκειτο να λάβει μια μόνιμη παγωμένη αναβάθμιση, βάζοντας το σφουγγαράκι στην κατάψυξη!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το κόλπο με το κατεψυγμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ ξεκίνησε από τον TikTok όπου έγινε ένα δημοφιλές θέμα για ένα «λείο και άψογο φινίρισμα». Η ιδέα πίσω από αυτό το κόλπο είναι ότι η κρύα θερμοκρασία για το σφουγγαράκι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, να καταπραΰνει το δέρμα και να προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Έτσι, οπλισμένες… με τον καταψύκτη μας και ένα αξιόπιστο σφουγγαράκι μακιγιάζ, ξεκινήσαμε ένα δροσερό ταξίδι για να ανακαλύψουμε αν η ρουτίνα του μακιγιάζ μας επρόκειτο να λάβει μια μόνιμη παγωμένη αναβάθμιση!

Πώς να παγώσετε το beauty blender σας με τον σωστό τρόπο

  • Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα καθαρό και υψηλής ποιότητας σφουγγαράκι μακιγιάζ. Εάν το δικό σας είναι βρώμικο, πλύνετε το στο χέρι με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό μέχρι να καθαρίσει ξανά.
  • Προσοχή: Οι λεκέδες που δεν φεύγουν είναι ένα από τα σημάδια ότι τα εργαλεία μακιγιάζ είναι πολύ παλιά, οπότε πετάξτε αμέσως το beauty blender σας, αν το παρατηρήσετε.
  • Στη συνέχεια, περάστε το σφουγγαράκι σας κάτω από τη βρύση μέχρι να μουλιάσει πριν το στύψετε για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό. Ο στόχος είναι να μουλιάσει καλά αλλά να μην στάζει.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν το βγάζετε, θα πρέπει να είναι δύσκολο να το αγγίξετε και δύσκολο να το πιέσετε.
  • Και αυτό είναι όλο: Το παγωμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ είναι έτοιμο για χρήση. Απλώστε το υγρό ή κρεμώδες μέικαπ σας στο πρόσωπό σας και αναμείξτε με το παγωμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ.
  • Η παγωμένη επιφάνειά του θα απλώσει το προϊόν σας ομοιόμορφα χωρίς να απορροφά καθόλου ή να καταστρέφει την εφαρμογή σας λόγω του πόσο σκληρό είναι.

Τι θα παρατηρήσετε:

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα νιώσετε είναι πόσο δροσερό και χαλαρωτικό το αισθάνεστε στο δέρμα σας. Τα απλά σφουγγαράκια μακιγιάζ, δυστυχώς, δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Τα κατεψυγμένα σφουγγαράκι μακιγιάζ θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική ρύθμιση του μακιγιάζ, με αποτέλεσμα ένα λείο και άψογο φινίρισμα. Η λέξη-κλειδί είναι «ίσως». Δεν ανταποκρίνονται στη όλα τα παγωμένα beauty blender.

Γιατί μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν καταψύξετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ

Αρχικά, ας μιλήσουμε για την ποιότητα του beauty blender σας. Εάν έχετε ένα υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να χειριστούν τη διαδικασία κατάψυξης και απόψυξης χωρίς προβλήματα, τότε καλώς.

Αλλά αν εργάζεστε με ένα φτηνό σφουγγαράκι μακιγιάζ, δεν ανταποκρίνεται καλά. Αυτές οι φθηνές επιλογές μπορεί να σπάσουν, να θρυμματιστούν ή να χάσουν τη φόρμα τους όταν υποβάλλονται σε υπερβολικό κρύο. Για να αποφύγετε ατυχίες, επενδύστε σε ένα ποιοτικό σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Τώρα, ας μιλήσουμε για το ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε συχνά δερματικές αντιδράσεις λόγω αλλαγών θερμοκρασίας, το να παγώσετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ σας μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα.

Οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν το ευαίσθητο δέρμα και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μια δερματική αντίδραση ακριβώς πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

Μία μικρή συμβουλή: Αν σκέφτεστε να καταψύξετε το σφουγγαράκι μακιγιάζ σας για τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρόλερ gua sha ή νεφρίτη για παρόμοια αποτελέσματα.

Λοιπόν, το beauty blender σας ανήκει στην κατάψυξη; Θα μπορούσε — αλλά μόνο εάν σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και λάβετε μια απόφαση που συνάδει με τον τύπο του δέρματός σας, τις περιστάσεις και τις προτιμήσεις σας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί πρέπει να αλλάξεις την skincare routine σου το καλοκαίρι, τα 3 πολύτιμα συστατικά!

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία “Αιμοδοτούμε Μαζί” Σε Λότζια Και Πλατεία Ελευθερίας

xristiana

Slow Beauty: Η νέα τάση στην ομορφιά με προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον!

xristiana