ΚεντρικήΟμορφιά

Δροσερές & όμορφες! Οι 18 συμβουλές που «σώζουν» και στους 40οC!

19/7/2023

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο περισσότερο αποδομείται  η εικόνα μας! Τα μαλλιά μας χάνουν τη φόρμα τους, το μακιγιάζ μας «τρέχει» και νιώθουμε το δέρμα μας να κολλάει βασανιστικά! Με μερικές έξυπνες κινήσεις όμως, μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να παραμείνουμε όμορφες και δροσερές!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε πως η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία. Για να διατηρηθούμε σε φυσιολογικά επίπεδα, το σώμα μας απελευθερώνει θερμότητα δια μέσου των πόρων.

Μια ελεγχόμενη εφίδρωση λοιπόν, θεωρείται καλή, αλλά η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και κατά επέκταση έντονη κόπωση, νευρικότητα και ανύπαρκτα επίπεδα ενέργειας. Σε ακραίες συνθήκες μάλιστα, είναι πιθανόν να φθάσουμε και σε παραλήρημα!

Όσο και να έχουμε συνηθίσει στη ζέστη, όταν η ο υδράργυρος ανεβαίνει, το να παραμένουμε υπό σκιά, να φοράμε όσο γίνεται πιο χαλαρά ρούχα και λιγότερο μακιγιάζ, καθώς και να πίνουμε πολλά υγρά δεν είναι αρκετά!

Είναι πολύ σημαντικό να φέρνουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας σε κατώτερα επίπεδα πριν εκτεθούμε στο εξωτερικό περιβάλλον. Μια τέτοια κίνηση θα μας βοηθήσει όχι μόνο να παραμείνουμε δροσερές για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά και να μας διακατέχει ένα αίσθημα άνεσης, ακόμα και έξω!

Κεφάλαιο 1: Προσοχή στα μαλλιά

Συνήθως, κάθε φορά που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι ιδρώνουμε και νιώθουμε άβολα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα γενικό κανόνα: Αφού κάνουμε ένα δροσερό ντους και ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας με κρύο νερό, τα σκουπίζουμε και τα πιάνουμε ψηλά.

Κανόνες επιβίωσης:
  • Εάν το μπάνιο είναι γεμάτο ατμούς από το ντους, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας σε άλλο δωμάτιο. Αφού τελειώσουμε με το πιστολάκι, επιλέγουμε την κρύα σκάλα και φροντίζουμε να δροσιστούμε με τον αέρα.Σκύβουμε προς τα εμπρός το κεφάλι μας, ώστε να φθάσουμε και στο πίσω μέρος του λαιμού και περιμένουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προχωράμε στο μακιγιάζ ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
  • Για την περίοδο του καλοκαιριού είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε το styling, το σίδερο για μπούκλες ή ισιώματος. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα χτένισμα που αναδεικνύει τη φυσική υφή των μαλλιών μας και να τα αφήνουμε να στεγνώνουν ελεύθερα.
  • Δεν το παρακάνουμε όμως, ούτε με τα προϊόντα styling. Εάν έχουμε σγουρά μαλλιά, ένα ελαφρύ προϊόν θα ισορροπήσει το φριζάρισμα. Εάν είναι λιπαρά, μπορούμε να ψεκάσουμε τις ρίζες τους με ένα ξηρό σαμπουάν πριν το στέγνωμα. Γενικά, για να τα διατηρήσουμε απαλά, χρησιμοποιούμε μια ανάλαφρη κρέμα διαμόρφωσης και τελειώσαμε!
  • Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μαλλιά μακριά από τον λαιμό μας. Τα πιάνουμε αλογοουρά, κότσο ή τα τυλίγουμε απλά, με ένα μαντήλι. Εάν είναι κοντά ανανεώνουμε το κόψιμο τους για να νιώθουμε ανάλαφρες.
  • Σε περιόδους καύσωνα, μπορούμε να απολαύσουμε το λούσιμο και το στέγνωμα τις βραδινές ώρες. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις μας, αφού η θερμοκρασία πέφτει.

Κεφάλαιο 2: Περιποίηση δέρματος

Το μυστικό για να κρατήσουμε το δέρμα μας όσο γίνεται πιο στεγνό και χωρίς τις γυαλάδες του ιδρώτα είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα.

Κανόνες επιβίωσης:
  • Προσφέρουμε στο δέρμα μας ανανέωση, όσο πιο συχνά γίνεται, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια τονωτική λοσιόν ή κάποια επιθέματα με γλυκολικό οξύ θεωρούνται ιδανικά.Οι τονωτικές λοσιόν έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις εκκρίσεις λιπαρότητας και τη βρωμιά, ενώ την ίδια στιγμή δροσίζουν το δέρμα. Το γλυκολικό οξύ από την άλλη, καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος και ανοίγει τους πόρους του δέρματος.Είναι απαραίτητο να μένουν ανοιχτοί οι πόροι της επιδερμίδας μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να μην δημιουργούνται σπυράκια.
  • Εάν αυτήν την περίοδο του χρόνου ζούμε σε ένα υγρό ή γεμάτο υγρασία περιβάλλον, τότε μπορούμε να ξεχάσουμε για το καλοκαίρι τη χρήση της ενυδατικής μας κρέμας.Η χρήση της μπορεί να περιοριστεί μόνο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ εάν και αυτό επιβαρύνει το δέρμα μας τότε μπορούμε να επιλέξουμε ένα δροσιστικό ζελ που αναζωογονεί την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
  • Εάν πάλι ζούμε σε ξηρό κλίμα ή το δέρμα μας είναι ξηρό, τότε τσεκάρουμε τα συστατικά της ενυδατικής μας κρέμας. Η λανολίνη για παράδειγμα «φράζει» τους πόρους. Επίσης, κάποια υπερενισχυμένα ενυδατικά στοιχεία λειτουργούν ως «μανδύας» στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Το δέρμα μας πρέπει να αναπνέει ώστε να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Μια ενυδατική φόρμουλα με ένδειξη πως «δεν φράζει τους πόρους» (non comedogenic), εμπλουτισμένο με κάποιο υγραντικό, όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη είναι ιδανικά.

Κεφάλαιο 3: Ανάλαφρο μακιγιάζ

Εάν εφαρμόσουμε ένα κλασικό μακιγιάζ κάτω από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου, το πιθανότερο είναι να «λιώσει», όπως μια μπάλα παγωτού!

Κανόνες επιβίωσης:
  • Για να καλύψουμε τις ατέλειες της επιδερμίδας μας δεν χρειάζεται να απλώσουμε το κλασικό μέικαπ. Μπορούμε να επέμβουμε τοπικά, με ελάχιστο κονσίλερ.Η χρήση της πούδρας, κατά προτίμηση σε σκόνη, είναι ακόμα μια πολύ καλή μέθοδος για να κερδίσουμε ομοιόμορφο χρώμα, αλλά και για να απορροφηθεί η περίσσια έκκριση λιπαρότητας.
  • Η άνοδος της θερμοκρασίας χαρίζει ένα φυσικό χρώμα υγείας στα μάγουλά μας, οπότε δεν έχουμε και τόσο ανάγκη το ρουζ. Εάν παρόλα αυτά επιθυμούμε λίγο χρώμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μπρονζέ πούδρα ή ένα ρουζ σε υγρή μορφή. Για τα χείλη ένα ελαφρύ βάλσαμο ή λίγο γκλος δίνουν τον τόνο.
  • Αποφεύγουμε τις σκιές ματιών, καθώς με τη ζέστη μπορούν να δημιουργήσουν λεκέδες ή ακόμα και να «τρέξουν»! Σχεδιάζοντας το περίγραμμα των ματιών μας με μια λεπτή γραμμή kohl τονίζουμε το βλέμμα μας εξασφαλίζοντας διάρκεια. Περνάμε δυο-τρεις στρώσεις αδιάβροχης μάσκαρα στις βλεφαρίδες μας και όλα καλά!

Κεφάλαιο 4: Αέρινα ενδύματα

Πόσο εύκολο είναι να ντυθούμε, ώστε να μην κολλούν τα υφάσματα πάνω στο δέρμα μας εξαιτίας του ιδρώτα;

Κανόνες επιβίωσης:
  • Τα φορέματα και οι φούστες είναι οπωσδήποτε πιο δροσερά από ότι τα παντελόνια και τα κολάν. Επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και ακόμα και όταν το δέρμα μας ζεσταθεί, οι κινήσεις του σώματός μας ενισχύουν την ισορροπία της θερμοκρασίας.
  • Πολύ σέξι το little black dress, αλλά αυτήν την περίοδο και ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγουμε ρούχα σε ανοιχτά χρώματα, ώστε να αντανακλούν το φως του ήλιου.
  • Αποφεύγουμε τα συνθετικά υφάσματα, καθώς εμποδίζουν τη ροή του αέρα και συγκρατούν τη θερμότητα κοντά στο δέρμα. Επιλέγοντας φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι και το λινό βοηθάμε το δέρμα να αναπνέει καλύτερα, ενώ ενισχύουμε και την ευκολότερη απομάκρυνση του ιδρώτα από το σώμα μας.

Κεφάλαιο 5: Δροσιά & προστασία

Σε περίπτωση που ο ιδρώτας κατακλύζει το σώμα μας από την κορυφή ως τα νύχια είναι δύσκολο να μετριάσουμε άμεσα το φαινόμενο. Για προστασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διάφανο αντιιδρωτικό προϊόν για να αποφύγουμε τα σημάδια του ιδρώτα ή τους λευκούς λεκέδες στα ρούχα μας.

Κανόνες επιβίωσης:
  • Όταν καιγόμαστε από τον ήλιο, το σώμα μας ταλαιπωρείται ακόμα περισσότερο καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει την αυξημένη θερμότητα. Αυτός είναι ένας ακόμα σημαντικός λόγος, για να μην παραλείπουμε ποτέ τη χρήση του αντηλιακού μας προϊόντος!
  • Για να παραμείνουμε όσο γίνεται περισσότερο δροσερές, οι πούδρες σώματος αποτελούν μια πολύ καλή λύση, Απλώνοντας ένα πέπλο πούδρας στο ντεκολτέ, στη βάση του λαιμού και στο εσωτερικό των μπράτσων «κλειδώνουμε» τη φρεσκάδα κρατώντας τον ιδρώτα μακριά.
  • Όταν αισθανόμαστε πως η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, πηγαίνουμε στο μπάνιο και πλένουμε τα χέρια μας με κρύο τρεχούμενο νερό από τους καρπούς ως και το μέσο των μπράτσων. Στη συνέχεια, ακουμπάμε τους δροσερούς καρπούς μας στο πίσω μέρος του λαιμού μπλοκάροντας την εφίδρωση.

Για ακόμα περισσότερη δροσιά…

  • Δημιουργούμε ένα κιτ πρώτων βοηθειών που περιέχει ένα μπουκάλι νερό, ένα σπρέι με ιαματικό νερό, ένα καπέλο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, μια βεντάλια, απορροφητικά χαρτομάντιλα σε μεγάλο μέγεθος και υγρά μαντηλάκια με αντιβακτηριακή δράση.
  • Ελέγχουμε τη διατροφή μας, ώστε να τρώμε συχνότερα αλλά και λιγότερο! Αποφεύγουμε τα βαριά, πικάντικα τρόφιμα, τις κρεμώδεις σάλτσες και τις σπεσιαλιτέ πρωτεϊνών, καθώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και μπλοκάρουν τον μεταβολισμό.Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν το σώμα μας να παραμείνει ενυδατωμένο, ενώ παράλληλα μας γεμίζουν ενέργεια και αίσθηση άνεσης.
  • Όπως είπαμε είναι σημαντικό να κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μας πριν εκτεθούμε στις εξωτερικές συνθήκες. Μπορούμε λοιπόν, να διατηρούμε τα καλλυντικά μας προϊόντα στο ψυγείο, ώστε να προσφέρουμε έναν επιπλέον τόνο δροσιάς κατά τη χρήσης τους.
  • Ένα ακόμα μυστικό είναι να τοποθετήσουμε τα κοσμήματα ή τα φο-μπιζού μας για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, πριν τα φορέσουμε. Ειδικά, εάν είναι μεταλλικά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν την παγωμένη τους υφή για περισσότερο χρόνο και κατά συνέπεια να μας κρατούν δροσερές!
  • Και σε περίπτωση που τα πόδια μας ιδρώνουν και υποφέρουμε συχνά από πληγές ή φουσκάλες, εκτός από το αντιιδρωτικό σπρέι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπικά και στα πέλματα, το διάφανο αντιιδρωτικό μας προϊόν! Κάνει θαύματα!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για τη ζωή στη Γη

xristiana

Οι Γιατροί Του Κόσμου Στη Γλυφάδα Για Δωρεάν Προληπτική Οδοντιατρική Φροντίδα Σε Παιδιά

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία

xristiana