ΚεντρικήΟμορφιά

Οι κρέμες ματιών με βιταμίνη C για λάμψη και αντιγήρανση

19/7/2023

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι η ισχυρότερη υδατοδιαλυτή βιταμίνη του οργανισμού μας με αναμφισβήτητα οφέλη γι᾽αυτόν: προστατεύει από τη φωτογήρανση, καταπολεμά τις δυσχρωμίες, βελτιώνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, διατηρεί τη φυσική υγρασία της και ενισχύει την αντηλιακή προστασία αλλά και την παραγωγή κολλαγόνου. 

Ειδικά το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της όψης των λεπτών γραμμών αλλά και την πλήρη φωτεινότητα στο δέρμα, που δείχνει (και είναι) πολύ πιο νεανικό.

Το θετικό με τη βιταμίνη C είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ᾽όλη τη διάρκεια του χρόνου, επομένως και τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα το βράδυ, προστατεύοντας από τις οξειδωτικές φθορές και ενισχύοντας την αναγέννηση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι ειδικοί που προτείνουν τη χρήση της και το πρωί, συνδυαστικά με το αντηλιακό, ώστε να ενισχυθεί η αντηλιακή προστασία.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις κρέμες, τους ορούς και τις μάσκες προσώπου με βιταμίνη C, που αν εφαρμόζεις εντατικά, διαπιστώνεις σχετικά άμεσα τα αποτελέσματά της στην επιδερμίδα σου.

Το ξέρεις ωστόσο ότι η βιταμίνη C περιέχεται και σε κρέμες ματιών, που βοηθούν την ευαίσθητη αυτή περιοχή να αναζωογονηθεί πλήρως; Μάλιστα, δρα στην περιοχή όπως ακριβώς και στο υπόλοιπο πρόσωπο, ενισχύοντας τον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, μειώνοντας τις δυσχρωμίες και τυχόν μαύρους κύκλους και χαρίζοντας άπλετη λάμψη και ξεκούραστο βλέμμα. Επιπλέον, χάρη στην ιδιότητα της βιταμίνης να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, συντελεί στη βελτίωση της όψης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, με αποτέλεσμα ένα νεανικό εφέ στην περιοχή.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημέρα Δωρεάν Εξέτασης Μνήμης από το CITY College, την Alzheimer Ελλάς και τη Χ.Α.Ν.Θ.

xristiana

Διαδικτυακή Παρουσίαση Δωρεάν Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH

xristiana

Δέρμα: Το λάθος στο ξύρισμα που μπορεί να το ερεθίσει

xristiana