ΚεντρικήΜαγειρική

Πατατόσουπα με μπέικον

16/10/2023

Υλικά Συνταγής

  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών έτοιμος ή σπιτικός
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1,5 λίτρο ζεστό νερό
  • 60 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • μπέικον ψιλοκομμένο τηγανητό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο. Προσθέτετε τις πατάτες, και τις σοτάρετε και αυτές. Ρίχνετε το νερό, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35΄-45′.
  • Πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή κατά τμήματα στο μούλτι.
  • Ρίχνετε το πολτοποιημένο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λειώσει. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα αφού γαρνίρετε με το μπέικον.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

xristiana

Προσθήκη αλατιού στο φαγητό: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο νεφρικής νόσου

xristiana

Θρασύβουλος Τσακαλώτος

xristiana