ΚεντρικήΟμορφιά

Πως θα μειώσεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια;

15/10/2023

Όσο μεγαλώνουμε οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια γίνονται όλο και πιο ορατές και αυτό συμβαίνει γιατί μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου με τη πάροδο του χρόνου.

Η επιδερμίδα μας σε αυτή τη περιοχή είναι 40% λεπτότερη συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Υπάρχουν συστατικά περιποίησης που μπορούμε να εντάξουμε στη skincare ρουτίνα μας τα οποία είναι αποτελεσματικά για την περιοχή των ματιών.

Τα τοπικά ρετινοειδή βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο εργασιών. Ένα ακόμη συστατικό ιδανικό για την προστασία από τη φωτογήρανση και την υπερμλάγχρωση είναι η βιταμίνη C.

Ακόμη οι κρέμες ματιών που περιέχουν πεπτίδια τα οποία υποστηρίζουν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης είναι κατάλληλες για να διατηρούν ελαστική και σφριγηλή την επιδερμίδα.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως η αφυδάτωση είναι η πρώτη αιτία για την εμφάνιση λεπτών γραμμών επομένως χρειαζόμαστε ενυδατικούς παράγοντες όπως η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ. Τέλος τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και διορθώνουν τις φθορές που προκαλούν.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ιούνιος στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης σε ρυθμούς swing!

xristiana

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία από τον Δήμο Πετρούπολης

xristiana

Dance Challenge Καλαμάτας: Θα Υποδεχθεί Φέτος Την Ομάδα Χορού Dagipolis

xristiana