ΚεντρικήΚοινωνικά

«Γίνε Δότης Μυελού των Οστών – Χάρισε Ελπίδα και Ζωή»

12/5/2026

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)-Χάρισε Ζωή και το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και εθελοντικής δειγματοληψίας δοτών Μυελού των Οστών, το Σάββατο 16 Μαΐου, στην Πλατεία Παραμάνας Θέρμης, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η δράση έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της δωρεάς Μυελού των Οστών, καθώς και την ενίσχυση της ελληνικής και παγκόσμιας δεξαμενής εθελοντών δοτών.

Η συμμετοχή στη διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, μέσω λήψης δείγματος σάλιου.

Κάθε νέος εθελοντής δότης μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα ζωής για έναν συνάνθρωπό μας που πάσχει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και αναζητά συμβατό δότη.

Στη διάρκεια της δράσης, εξειδικευμένοι συνεργάτες και εθελοντές θα παρέχουν αναλυτική ενημέρωση για:

– τη διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη,

– τη δωρεά Μυελού των Οστών,

– τη σημασία της προσφοράς ζωής μέσα από τον εθελοντισμό.

Δικαίωμα εγγραφής ως εθελοντές δότες έχουν υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 45 ετών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και να γίνουν μέρος μιας αλυσίδας ζωής, αλληλεγγύης και προσφοράς. Μια απλή πράξη μπορεί να χαρίσει σε κάποιον το πολυτιμότερο δώρο: τη ζωή.

Related posts

Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν Αντιγριπικός Και Εμβολιασμός Έναντι Του Πνευμονιόκοκκου

xristiana

Τα σημάδια κοιλιακού αποστήματος – Ανάγκη άμεσης θεραπείας

xristiana

Muffins με μήλο, κανέλα και αλεύρι ολικής άλεσης

xristiana