News ΑΜΕΑΚεντρική

Η Εβδομάδα Ειδικής Αγωγής από σήμερα 18 Μαΐου έως 25 Μαΐου 2026

18/5/2026

O Δήμος Ηλιούπολης και το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν την Εβδομάδα Ειδικής Αγωγής, από σήμερα 18 έως τις 25 Μαΐου 2026.

Ο Δήμος Ηλιούπολης γίνεται το επίκεντρο μιας μεγάλης γιορτής συμπερίληψης, αποδοχής και συμμετοχής – με κύριο όχημα τον αθλητισμό.

Σχολεία απ’ όλη την Ηλιούπολη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως θεατές στις εκδηλώσεις, ενώ οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης θα αγωνιστούν ενεργά στους αγώνες Bocce, μεταφέροντας το σημαντικό μήνυμα ότι κάθε παιδί αξίζει να συμμετέχει και να γίνεται μέρος της ομάδας.

Πρόγραμμα Δράσεων

  • Δευτέρα 18 & 25  Μαΐου 2026 ώρα: 10:00 -13:00  

Αγώνες Bowling

(Blanos Bowling Γλυφάδας)

  • Τετάρτη 20  Μαΐου 2026 ώρα: 10:00 -13:00 

Αγώνες Κολύμβησης
Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης «ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ – ΖΕΡΔΕΒΑΣ»

  • Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 ώρα: 10:00 -13:00 

Αγώνες Bocce

Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ»

350 συμμετοχές αθλητών
18 φορείς
500 και πλέον συμμετεχόντων συνολικά, μαζί με συνοδούς και υποστηρικτές

Η Εβδομάδα Ειδικής Αγωγής αποτελεί μια ουσιαστική υπενθύμιση ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να διακρίνεται – ανεξαρτήτως αναπηρίας.

Μέσα από τον αθλητισμό και τη συνεργασία, προάγονται αξίες όπως η αποδοχή, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός.

Η δράση είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Active, ενισχύοντας την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, της υγείας και της συμμετοχής όλων, χωρίς αποκλεισμούς.

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 10/11/2025

xristiana

19/06: Να κάνετε όμορφα πράγματα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Σύγχρονα φωτιστικά δαπέδου, πως να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας

xristiana