ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Γονείς – «Παιδιά και Οθόνες: Πρόληψη και Υγιή Όρια»

27/4/2026

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας και του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τη Gordon Hellas, συνεχίζει τον Β΄ Κύκλο Σεμιναρίων με τίτλο “Γονείς από το άγχος στην Επικοινωνία”, με μια ιδιαίτερα επίκαιρη θεματική που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε σύγχρονης οικογένειας.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 17:45 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στην οδό Λ. Κύπρου 97 στην Αργυρούπολη, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Παιδιά και Οθόνες: Πρόληψη και Υγιή Όρια”, η οποία απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας και δημοτικού.

Εισηγητής θα είναι ο Αλέκος Παπάγος, ιδρυτής της Gordon Hellas, ο οποίος θα αναπτύξει ζητήματα που απασχολούν έντονα τους γονείς, όπως η διαχείριση του Screen time, του Gaming και των Social Media, η σημασία της πρόληψης πριν η χρήση οδηγηθεί σε υπερβολή, αλλά και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ασφαλούς ψηφιακού πλαισίου για τα παιδιά, με σεβασμό στην ψυχική τους ισορροπία και ανάπτυξη.

Μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις και πρακτικές κατευθύνσεις, το σεμινάριο φιλοδοξεί να προσφέρει ουσιαστικά εργαλεία στους γονείς, ώστε να προσεγγίζουν με μεγαλύτερη σιγουριά, γνώση και ψυχραιμία ένα θέμα που βρίσκεται πλέον στο κέντρο της οικογενειακής ζωής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς στα τηλέφωνα 213 1600 131 – 136 και στο email tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

Related posts

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana

Ημερίδα “Παχυσαρκία και Κίνηση: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις για έναν ενεργό τρόπο ζωής”

xristiana

ΣΦΕΕ: Μειωμένη η χρηματοδότηση για φάρμακα χωρίς έλεγχο της κατανάλωσης

xristiana