ΚεντρικήΜαγειρική

Γαρίδες με σάλτσα πέστο

3/11/2025

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες jumbo, καθαρισμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε τις να σοταριστούν από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις και αφήστε τις να σοταριστούν από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ή μέχρι να είναι ροζ και αδιαφανείς σε όλο το μήκος τους, με σφιχτή αλλά τρυφερή υφή. Σβήστε τη φωτιά.
  3. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως με γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο στο πλάι.
  4. Διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

1 Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα / Απολογισμός Συνεδρίου

xristiana

Γνωρίζουμε Ξένους Πολιτισμούς μέσα από τη Γλώσσα

xristiana

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις γάτες

xristiana