Έρευνα Μεξικανών επιστημόνων, απέδειξε ότι το Te Cuachalalate Herbacil, μεξικανικό τσάι γνωστό για την καταπραϋντική του επίδραση στο στομάχι, συμβάλλει στην καταπολέμηση της κολίτιδας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εν λόγω τσάι μειώνει τα συμπτώματα της κολίτιδας από την οποία πάσχει το 16-30% του πληθυσμού στο Μεξικό.
Το Cuachalalate είναι ένα δέντρο που κατάγεται από το Μεξικό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Amphipterygium Adstringens και ο φλοιός του χρησιμοποιείται ως φυσικό φάρμακο. Ο φλοιός ξύνεται για να ληφθούν λεπτές ίνες, οι οποίες στεγνώνουν και στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία.
Το δέντρο φυτρώνει στην έρημο και για πολλά χρόνια οι κάτοικοι των κοντινών πολιτειών (Puebla και Oaxaca, στην κοιλάδα Tehuacán-Cuicatlán) χρησιμοποιούσαν τον φλοιό του δέντρου για γαστρεντερικές θεραπείες, καθώς δεν βοηθά μόνο στην κολίτιδα, αλλά σε κάθε είδους στομαχικό πρόβλημα, όπως γαστρίτιδα ή έλκος.
Πώς παρασκευάζεται το τσάι από Cuachalalate
Για την παρασκευή αυτού του τσαγιού, οι άνθρωποι προμηθεύονται τον φλοιό, ο οποίος πρέπει να πλυθεί καλά για να αφαιρεθούν τυχόν ακαθαρσίες, και στη συνέχεια να παρασκευαστεί το έγχυμα.
Για την παρασκευή του τσαγιού χρειάζεστε περίπου 5 γραμμάρια φλοιού και ένα λίτρο νερό.
Βράστε τον φλοιό σε ένα λίτρο νερό για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το τσάι να σταθεί για 10 λεπτά.
Σουρώστε το υγρό για να διαχωρίσετε τα υπολείμματα του φλοιού.
Σερβίρετε το τσάι και καταναλώστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτό το τσάι πίνεται γενικά 1 έως 2 φορές την ημέρα, είναι όμως σημαντικό να συμβουλευτείτε γιατρό ή ειδικό πριν από τη χρήση του, ειδικά εάν έχετε προβλήματα υγείας.
Το τσάι από Cuachalalate βοηθά στη θεραπεία γαστρικών προβλημάτων, όπως είναι το έλκος και η γαστρίτιδα, ανακουφίζει από δερματικές παθήσεις, όπως εξανθήματα ή λοιμώξεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Επιστημονικές μελέτες έχουν διερευνήσει τις ιδιότητές του, αναδεικνύοντας την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική του δράση, γεγονός που υποστηρίζει την αξία του στην παραδοσιακή μεξικανική ιατρική.
Πηγή https://www.onmed.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com