ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

30/12/2024

Υλικά

  • 1 κιλό σπαράγγια, με κομμένες τις σκληρές άκρες
  • 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά ή γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
  2. Κόψτε τα σπαράγγια στη μέση και προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κοτόπουλου και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  3. Φέρτε σε βρασμό, σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να είναι πολύ τρυφερά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιώντας το μπλέντερ χειρός, πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσετε μία σούπα με βελούδινη υφή (ή σε δύο δόσεις σε ένα μεγάλο μπλέντερ).

Πηγή https://www.newsbeast.gr…

Related posts

Τα 4 μυστικά της after sun περιποίησης

xristiana

Φιλανθρωπικό Bazaar Για Τη Στήριξη Του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος Του Κόσμου»

xristiana

Για πρώτη φορά Σεμινάριο Πολιτικής Προστασίας για Εθελοντές από το Δήμο Ηλιούπολης

xristiana