ΚεντρικήΥγεία

Ποιο είναι το χειρότερο είδος τυριού – Μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένες αρτηρίες και καρδιακές παθήσεις

13/12/2024

Εάν η διατήρηση της βέλτιστης υγείας της καρδιάς είναι ο πρωταρχικός σας στόχος, η επανεξέταση της διατροφής σας, ιδιαίτερα της πρόσληψης τροφών υψηλής επεξεργασίας, θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ποιο είδος τυριού θεωρείται το χειρότερο για την υγεία της καρδιάς;

Καθώς η σημασία της διατροφικής ευαισθητοποίησης και της υγείας γίνεται πιο έντονη, η προσοχή εστιάζεται όλο και περισσότερο στο επεξεργασμένο τυρί και τις πιθανές επιπτώσεις του στην υγεία.

Πέτρες στα νεφρά: Πώς το τυρί επηρεάζει τον κίνδυνο να εμφανιστούν – Ποια τρόφιμα να αποφεύγουμε

Πότε μπορεί η κούραση να είναι σημάδι καρκίνου; Νέα μελέτη αποκαλύπτει την κρίσιμη ηλικία
Πότε μπορεί η κούραση να είναι σημάδι καρκίνου; Νέα μελέτη αποκαλύπτει την κρίσιμη ηλικία
Σάκχαρο: 6 τρόποι για να μειώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη, σύμφωνα με ειδικούς
Σάκχαρο: 6 τρόποι για να μειώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη, σύμφωνα με ειδικούς
Γνωστό για τη μεγάλη διάρκεια ζωής και τη λεία υφή του, το επεξεργασμένο τυρί έχει γίνει αντικείμενο ανησυχίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, ειδικά όσον αφορά τις επιπτώσεις του στη γενική υγεία και την ευεξία της καρδιάς.

Οι ειδικοί μίλησαν στο She Finds και αποκάλυψαν ποιο επεξεργασμένο τυρί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι το αμερικανικό τυρί προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία μεταξύ των επεξεργασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και συνέστησαν τον περιορισμό ή την αποφυγή του.

Το χειρότερο είδος τυριού που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της καρδιάς
Γνωστό για την κρεμώδη σύστασή του, τη λεπτή γεύση και τις υπέροχες δυνατότητες τήξης του, το επεξεργασμένο αμερικανικό τυρί έχει γίνει βασικό συστατικό σε πολλά αγαπημένα εύκολα πιάτα, όπως τα μπέργκερ, τα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα και το mac and cheese.

Η Lori Walker, διαιτολόγος και συγγραφέας που ειδικεύεται στα τρόφιμα και τη διατροφή στο Easy Kitchen Guide, εξηγεί τους λόγους πίσω από τη δημοτικότητά του και συζητά τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία της καρδιάς.

«Τα επεξεργασμένα τυριά όπως το αμερικανικό τυρί είναι φορτωμένα με νάτριο και κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής», εξηγεί η ειδικός.

Η Walker προσθέτει ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου τυριού, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών που αυξάνουν τη χοληστερόλη.

Πώς το τυρί σας κάνει ευτυχισμένους και σας χαρίζει χρόνια ζωής, σύμφωνα με έρευνα

Τα υψηλά επίπεδα λίπους και θερμίδων μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, που είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Το νάτριο, ένα απαραίτητο συστατικό τόσο για τη γεύση όσο και για τη διάρκεια ζωής του επεξεργασμένου τυριού, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία της καρδιάς εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Πιο υγιεινές εναλλακτικές επιλογές τυριών
Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, διαταράσσοντας την ευαίσθητη ισορροπία του καρδιαγγειακού συστήματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης. Η επίμονα υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών προσβολών.

Ο Dan Gallagher, διαιτολόγος στο Aegle Nutrition, αναφέρει ότι ενώ το αμερικανικό τυρί εξετάζεται συχνά για τα λιπαρά και τη χοληστερόλη, η σημαντική περιεκτικότητά του σε νάτριο συχνά αγνοείται. «Γενικά, το πιο παλαιωμένο τυρί έχει περισσότερο νάτριο, οπότε χρησιμοποιήστε κάτι μαλακό και φρέσκο, όπως μοτσαρέλα ή κότατζ για να μειώσετε το νάτριο», προτείνει.

Η Walker προσφέρει επίσης πολλές προτάσεις που περιλαμβάνουν τυριά με χαμηλά λιπαρά και εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά. «Ψάξτε για τυριά που παρασκευάζονται με χαμηλό νάτριο και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως η φέτα ή το κατσικίσιο τυρί», συμβουλεύει.

«Οι μη γαλακτοκομικές επιλογές όπως το τυρί σόγιας ή προϊόντα από αμύγδαλο είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το κανονικό τυρί και συνήθως είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο», προσθέτει.

Τι προκαλεί το τυρί στα δόντια όταν καταναλώνεται μετά τα γεύματα – Μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος;

Συνεχίζει λέγοντας ότι η τριμμένη παρμεζάνα είναι μια άλλη υγιεινή επιλογή, καθώς είναι χαμηλότερη σε θερμίδες και έχει χαμηλότερα επίπεδα νατρίου από τα περισσότερα επεξεργασμένα τυριά.

Τέλος, το τυρί κότατζ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Πηγή https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana

Μύθος vs Αλήθεια; Το καστορέλαιο μακραίνει τα μαλλιά

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana