ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι

22/12/2024

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  5. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Πηγή https://www.newsbeast.gr

Related posts

Zero Drop: Στο μεγάλο ταξίδι του νερού δεν αφήνουμε ούτε μία σταγόνα να πάει χαμένη

xristiana

Διεθνές συμπόσιο ΑΠΘ: Η υπερθέρμανση των θαλασσών αλλάζει τη «συμπεριφορά» των ψαριών

xristiana

SOS για την ξηρασία στην Ευρώπη: Σχεδόν τα 2/3 της ηπείρου αντιμετωπίζουν προβλήματα

xristiana