ΚεντρικήΚοινωνικά

«Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα του Μέλλοντος»

4/10/2024

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δία Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική – στον κλάδο της – επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 09:00 & στις 11:00 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 09:00  & στις 11:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για τα σχολεία, με δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2313318661-64. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ομιλητής των ενημερωτικών σεμιναρίων θα είναι ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά.

Στα σεμινάρια αυτά, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πληροφορηθούν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα πού αφορούν:

  • Άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & οι Νέες Τεχνολογίες στους περισσότερους Κλάδους
  • «Κλασικά» τμήματα σε καινοτόμες ειδικότητες
  • Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
  • Τη σημασία της Διεπιστημονικότητας και πως σχετίζεται με το κάθε τμήμα
  • Τις έξυπνες Επιλογές και τις κρυφές παγίδες στην επιλογή σπουδών
  • Κρίσιμους παράγοντες για την Επιτυχία στις Εξετάσεις
  • Επαγγελματικές προοπτικές στην αγορά εργασίας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Related posts

Αιμοδοσία Υπό Την Αιγίδα Της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

xristiana

Άννα Παϊτατζή

xristiana

11ο Φεστιβάλ Jazz στο Πάρκο

xristiana