ΚεντρικήΟμορφιά

Αντιοξειδωτικά: Τι είναι & γιατί είναι σημαντικά για τη ρουτίνα ομορφιάς σου; Πότε & πως λειτουργούν;

12/1/2024

Τα αντιοξειδωτικά, είναι μια ομάδα οργανικών μορίων που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν και τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.

Μπορείς να τα βρεις σε ορισμένες ομάδες τροφίμων όπως: τα φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, σταφύλι και βατόμουρο) αλλά και τα λαχανικά, ενώ ακόμη υπάρχουν ενσωματωμένα και σε πολλές αντιγηραντικές φόρμουλες, που υπόσχονται να φροντίσουν την επιδερμίδα σου καταπολεμώντας τα σημάδια του χρόνου προκειμένου να αποκτήσεις δέρμα σαν βελούδο.

Αντιοξειδωτικά: Γιατί είναι απαραίτητα για τη ρουτίνα ομορφιάς σου;Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις βιταμίνες C, A και E είναι αποτελεσματικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και τοπικά στο δέρμα. 

Η βιταμίνη Α, γνωστή ως ρετινόλη, είναι ένα δημοφιλές συστατικό, που περιέχεται σε πολλά αντιγηραντικά, ενώ ακόμη μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος, να κάνει απολέπιση αλλά και να μειώσει τις φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία.

Από την άλλη η βιταμίνη C είναι ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές βλάβες, ενώ παράλληλα αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος που σχετίζεται με τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. Οι πολύτιμες ιδιότητές της διεισδύουν βαθιά στην επιφάνεια του δέρματος και δρουν αποτελεσματικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν και τη γήρανση της επιδερμίδα. Όσο για τα οφέλη της αυτά δεν είναι άλλα από ένα φωτεινό και σφριγηλό δέρμα με βελτιωμένη υφή απαλλαγμένο από λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τέλος, τόσο το φερουλικό οξύ όσο και η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3), μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος καθώς στη μείωση των φλεγμονών και των κηλίδων.Πώς να τα χρησιμοποιήσεις στην ιεροτελεστία φροντίδας σουΤα αντιοξειδωτικά λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με άλλα προϊόντα και ιδανικά στην πρωινή σου ρουτίνα ομορφιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η χρήση τους το βράδυ δεν θα σου προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη τους. Μάλιστα, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, στην περίπτωση που εφαρμόσεις ένα προϊόν με αντιοξειδωτικό το πρωί φρόντισε να το συμπληρώσεις στη συνέχεια με μια ενυδατική κρέμα με SPF.

Πηγήhttps://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τρόφιμα που δεν πρέπει να συνδυάζονται με το αλκοόλ

xristiana

21/05: Ήλιος στους Διδύμους – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

xristiana

Εορταστικό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

xristiana