ΚεντρικήΟμορφιά

Πως θα διατηρήσεις τη νεανική όψη του λαιμού και του ντεκολτέ σου

30/8/2024

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τα σημεία του σώματός μας που μπορούν να «προδώσουν» με μεγάλη ακρίβεια την ηλικία μας. Αν και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στον αριθμό που δείχνει πόσα χρόνια βρισκόμαστε εδώ, αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί είναι ο λόγος πίσω από τον οποίο φαίνεται ξεκάθαρα σε ποια ηλικία έχουμε φτάσει.

Η επιδερμίδα στις συγκεκριμένες περιοχές είναι αρκετά λεπτή και ευάλωτη ενώ έχει χαμηλή συγκέντρωση λίπους. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι από τους κύριους ενόχους της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Τα συγκεκριμένα σημεία είναι συνήθως και αυτά στα οποία εφαρμόζουμε το άρωμά μας. Όμως πολλά αρώματα περιέχουν συστατικά που κάνουν την επιδερμίδα μας φωτοευαίσθητη και επομένως πιο επιρρεπή στις βλάβες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Όσο λοιπόν επιμελείς είμαστε με το πρόσωπό μας το ίδιο επιμελείς πρέπει να είμαστε και με αυτά τα σημεία. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε να ενυδατώνουμε επαρκώς στην περιοχή με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη γλυκερίνη και τα κεραμίδια που ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα 5 υπέροχα οφέλη υγείας που έχει ο βασιλικός

xristiana

Η εποχή των σανδαλιών έφτασε! Πώς να περιποιηθείτε τα πόδια σας στο σπίτι

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana