ΚεντρικήΟμορφιά

Οι 5 τάσεις στο μακιγιάζ που κάνουν την εμφάνισή τους αυτό το φθινόπωρο

16/9/2022

Το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και μαζί του οι πρώτες νέες τάσεις στο μακιγιάζ μας. Έντονες αντιθέσεις, νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και φρέσκιες εμπνεύσεις σε διαχρονικές πρακτικές. Δείτε τις πρώτες 5 τάσεις του φθινοπώρου και αποφασίστε τι σας γοητεύει και ποια ή ποιες θα υιοθετήσετε.

Ποιες τάσεις θα μαγνητίσουν το δικό σας βλέμμα; Τι θα σας αρέσει; Ας δούμε τις 5 βασικές τάσεις του φθινοπώρου 2022:

Για ματ και ανεπιτήδευτη επιδερμίδα

Φυσική εμφάνιση, αλλά όχι… άχρωμη. Σε αυτή την τάση για την επιδερμίδα μας κυριαρχεί η ομοιογένεια, η λάμψη και οι απαλές χρωματικές αποχρώσεις.

Η underpainting τεχνική αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις στο μακιγιάζ. Τι σημαίνει αυτό;

Απλώνετε ένα προϊόν bronzer και το ρουζ κάτω από ένα μέικαπ  μέτριας κάλυψης, δημιουργώντας μία λεία επιδερμίδα με χρώμα και ιδανική κάλυψη.

Η λάμψη των μεταλλικών σκιών

Υποδεχόμαστε νωρίς νωρίς (μια και συνήθως οι λαμπερές σκιές πρωτοστατούν τον Δεκέμβριο), τις μεταλλικές αποχρώσεις που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια.

Το λουκ απαιτεί ένα απαλό μέικαπ, μαύρο άι-λάινερ και μάσκαρα αλλά και έντονα χρώματα στα χείλη που σε πιο ακραία ερμηνεία της τάσης μπορούν να είναι και αυτά μεταλλικά.

Θυμηθείτε επίσης ότι η ασημί μεταλλική σκιά είναι η πρώτη επιλογή και μάλιστα όχι σε όλο το βλέφαρο, αλλά μόνο στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Αποχρωματισμένα φρύδια

Η τάση αυτή ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν δημιουργώντας μία λίγο «περίεργη» εικόνα στο πρόσωπο. (Προσωπικά δεν μου αρέσει). Μοιάζει με κάτι σαν καμουφλάζ, προκαλεί ένα δυναμικό αποτέλεσμα και κεντρίζει το ενδιαφέρον, δημιουργώντας μία ένταση στο βλέμμα.  Με ένα black smokey eye μπορεί να δώσουν μία εντυπωσιακή εικόνα.

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να αποχρωματίσουμε τα φρύδια μας είναι με πούδρα και κονσίλερ.

Smokey eye: Η επιστροφή (αν έφυγε ποτέ)

Η πιο χαρακτηριστική ιδιότητα των smokey eyes, πέρα από το τεχνικό κομμάτι του βάθους, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα ενός παιχνιδιού με τα χρώματα, δημιουργώντας το προσωπικό μας λουκ.

Γι’ αυτό το φθινόπωρο, η κυρίαρχη απόχρωση είναι τα σκούρα καφέ, χωρίς να αποκλείονται όλα τα άλλα χρώματα, από το μαύρο και το γκρι μέχρι το σκούρο μοβ.

Αυτό το είδος μακιγιάζ ματιών κολακεύει κάθε τύπο προσώπου και είναι μια ιδανική επιλογή για τις φθινοπωρινές, νυχτερινές μας εμφανίσεις. Συνδυάστε το με ένα έντονο κόκκινο ή σκούρο μοβ κραγιόν, που ταιριάζει άψογα με το συνολικό look, αναδεικνύοντας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τα μάτια και τα ζυγωματικά μας.

Blurred lips ή αλλιώς «θολό χρώμα» στα χείλη

Πρόκειται για την επιλογή του φετινού φθινόπωρου. Δημιουργούν μία τολμηρή θηλυκότητα στα χείλη και αποπνέουν βάθος, ένταση και ένα είδος πρόκλησης. Τα θολωμένο αποτέλεσμα του κραγιόν στα χείλη εμπνέεται από τα ρόδινα χρώματα και κλέβει την παράσταση.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana

«Βλαστοκύτταρα: Tο θαυματουργό δώρο ζωής»

xristiana

Νύχτα σεισμών σε όλη την Κρήτη τα ξημερώματα

xristiana