ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς και γιατί πρέπει να αλλάζει η skincare ρουτίνα μας το φθινόπωρο

16/9/2022

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις των περισσότερων γυναικών μετά τις διακοπές είναι ποια είναι η ιδανική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους το φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί προτείνεται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην skincare φροντίδα μας τη μεταβατική αυτή εποχή, αλλάζοντας κάποιες συνήθειες αλλά και προϊόντα. Ποιες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας το φθινόπωρο, δεδομένου ότι ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο κρύος και με περισσότερη υγρασία;

Λάβε υπόψη σου όσα πρέπει να αλλάξουν (ή να μείνουν ίδια) στην skincare ρουτίνα σου το φθινόπωρο:

#1. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο, είτε έχει κρύο είτε ζέστη. Αυτό που αλλάζει ανά εποχή είναι οι συνθέσεις των κρεμών που χρησιμοποιούμε. Καλό είναι να σταματήσεις την εφαρμογή λεπτόρρευστων κρεμών και gel και να προτιμήσεις πιο πλούσιες υφές για βαθιά ενυδάτωση – εκτός φυσικά αν ο τύπος δέρματός σου δεν αντέχει τις πιο παχύρρευστες υφές. Το υαλουρονικό οξύ (που ήταν το νο. 1 συστατικό που αναζητούσαμε το καλοκαίρι) μπορεί να παραμείνει στη ρουτίνα σου αλλά τα ceramides και η γλυκερίνη θα χαρίσουν στο δέρμα σου όλη αυτή την ενυδάτωση και θρέψη που χρειάζεται μετά τις διακοπές.

Συμπέρασμα: Βάλε στην άκρη τις πιο ελαφριές, υδαρείς υφές και προτίμησε πιο πλούσιας υφής και σύνθεσης κρέμες, ακόμα και λάδια, εφόσον φυσικά το επιτρέπει η επιδερμίδα σου. Αν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι, πάρε τη συμβουλή του δερματολόγου σου.

#2. Αντηλιακό

Δεν το ξεχνάμε ποτέ, ούτε τον χειμώνα, ούτε καν τις βροχερές ή συννεφιασμένες μέρες. Ο ήλιος καραδοκεί και είναι πολύ δυνατός ακόμα και τότε, οπότε είναι απαραίτητο να φοράς αντηλιακό κάθε πρωί πριν εκτεθείς σε αυτόν. Μην ξεχνάς ότι η UV ακτινοβολία διαπερνά ακόμα και τα τζάμια, άρα οι ακτίνες του ήλιου σε “βλέπουν” και όταν οδηγείς αλλά και στο γραφείο σου (εφόσον κάθεσαι κοντά σε παράθυρο).

#3. Καθαρισμός

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή – μάλιστα λέγεται ότι αλλάζει ακόμα και ο τύπος της. Αν δεις να σε πειράζει το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείς από το καλοκαίρι και ότι σου δημιουργεί ερεθισμούς, είναι πιθανόν να συμβαίνει γι᾽αυτόν ακριβώς το λόγο. Καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό για το τι ανάγκες έχει το δέρμα σου τη δεδομένη εποχή αλλά και ποιo cleanser θα λειτουργήσει καλύτερα στο δέρμα σου το φθινόπωρο.

#4. Απολέπιση

Η απολέπιση είναι πάντα χρήσιμη, χειμώνα καλοκαίρι, καθώς συντελεί στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων για να αποκαλυφθεί μια πιο λεία και καθαρή επιδερμίδα. Παρ᾽όλα αυτά, είναι καλό να την αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες αν δεν ξέρουμε να την κάνουμε σωστά ή αν το δέρμα μας είναι ερεθισμένο και ταλαιπωρημένο από τον ήλιο. Ιδίως τις ζεστές εκείνες μέρες προτείνεται φυσική απολέπιση με ένα πολύ ήπιο scrub που δεν θα προκαλέσει τραυματισμούς στο δέρμα, ενώ η χημική απολέπιση με οξέα απαγορεύεται. Φυσικά, το αντηλιακό την επόμενη μέρα είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση. Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν το φθινόπωρο, που πλέον μπορείς σταδιακά να κάνεις πιο συχνά απολέπιση – ακόμα και με οξέα. Καλό είναι βέβαια να έχεις αφήσει το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα σου να “ξεκουραστεί” αμέσως μετά τις διακοπές και να την ξεκινήσεις λίγο αργότερα.

#5. Ενυδάτωση σώματος

Μην ξεχνάς το σώμα σου, καθώς κι αυτό έχει ανάγκη από πλήρη και σωστή ενυδάτωση. Προτίμησε να κάνεις ντους με ζεστό ή χλιαρό νερό και απόφυγε το καυτό, καθώς ξηραίνει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ερυθρότητα ή ερεθισμούς σε κάποιες περιπτώσεις. Φυσικά, ένα body butter ή μια body lotion με πλούσια ενυδατικά συστατικά (όπως το υαλουρονικό οξύ) θα κάνουν θαύματα και στο σώμα σου.

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Πάμε Μαζί»: Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

xristiana

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Στον Βόλο – Μέσω Της Πανελλήνιας Δράσης «Ο Τοίχος Της Καλοσύνης»

xristiana

Special Olympics Hellas / Εκδήλωση για την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού

xristiana