ΚεντρικήΥγεία

Το Νο1 τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους – Κόβει την όρεξη και είναι γεμάτο βιταμίνες και προβιοτικά

28/4/2024

Είναι ένα νόστιμο, υγιεινό τρόφιμο με τεράστια θρεπτική δύναμη. Σας βοηθά να χάσετε βάρος και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Είναι δημοφιλές για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεϊνη, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας και αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίει ο οργανισμός σας.

Γιαούρτι: Το υγιεινό τρόφιμο που αποτελεί «όπλο» κατά της παχυσαρκίας

Γι’ αυτόν τον λόγο η γνωστή διατροφολόγος Guna Bilande αποκαλεί το ελληνικό γιαούρτι ως «το μυστικό όπλο κατά της παχυσαρκίας»!

Όπως δήλωσε η ίδια στη Mirror, το γιαούρτι έχει μεγάλη διατροφική δύναμη (με μικρό οικονομικό κόστος) και μπορεί να κόψει την όρεξή σας και να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Σύμφωνα με την Guna Bilande, το γιαούρτι είναι γεμάτο πρωτεΐνες, προβιοτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό ιδιοτήτων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη διαχείριση του βάρους και αποτελεί έναν τέλειο σύμμαχο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

Η ίδια αναφέρθηκε σε μία έρευνα που εξέτασε τις επιδράσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα και στο αίσθημα πείνας, αποδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει το γιαούρτι στο αδυνάτισμα.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης είναι αξιοσημείωτα» τόνισε η Guna Bilande. «Το ελληνικό γιαούρτι, όταν καταναλώνεται μαζί με υδατάνθρακες, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τη μεταγευματική γλυκαιμία και περιορίζει την όρεξη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες» πρόσθεσε η ίδια και εστίασε στην ικανότητά του να σας κρατάει χορτάτους.

Τι άλλα οφέλη προσφέρει το γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα νόστιμο σνακ που μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα κορεσμού για ώρες, υποστήριξε η διατροφολόγος, λέγοντας πως το κλειδί βρίσκεται στην πρωτεΐνη. «Η πλούσια περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε πρωτεΐνες όχι μόνο ενισχύει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, αλλά βοηθά επίσης στη ρύθμιση της όρεξης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» ανέφερε.

Σύμφωνα με έρευνα, η πρωτεΐνη που υπάρχει στο γιαούρτι λειτουργεί μαζί με το ασβέστιο για την αύξηση των επιπέδων των ορμονών που μειώνουν την όρεξη, όπως το πεπτίδιο YY και το GLP-1.

Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος, ποσοστό σωματικού λίπους και περιφέρεια μέσης, ενώ μία μελέτη διαπίστωσε ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού, μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης παχυσαρκίας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν παλαιότερα οι περισσότεροι σχετικά με τη σχέση των γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά και της αύξησης του σωματικού βάρους.

Το γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή να προστεθεί σε άλλα γεύματα, είπε η Guna Bilande και σας συμβουλεύει να καταναλώνετε μια μέτρια μερίδα, περίπου 150 έως 200 γραμμάρια, σε καθημερινή βάση. Και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τη διαφορά στη ζυγαριά και στα ρούχα σας!

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη που τσίμπησε τον 9χρονο στην Κόρινθο – Εντυπωσιακή αλλά προκαλεί πόνο

xristiana

Μηχανιώτικα 2022: Bραδιά με παραδοσιακά Λαϊκό-δημοτικά

xristiana

Επιστημονική Ημερίδα “Η Βία Στους Νέους” Στη Μονή Λαζαριστών

xristiana