ΚεντρικήΥγεία

Οι 3 τροφές που βοηθούν τις 50άρες να χάσουν βάρος – Μειώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

18/4/2024

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό στάδιο στη ζωή που συνήθως επηρεάζει συνήθως τις 50άρες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 45 έως και 55 ετών. Εμφανίζεται όταν τα επίπεδα ορμονών στο σώμα πέφτουν σε σημείο που σταματούν οι περίοδοι.

Αν και είναι ένα υγιές μέρος της γήρανσης, μπορεί να συνοδεύεται από μερικά ενοχλητικά συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν εξάψεις, αϋπνία, πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους. Μια άλλη κοινή παρενέργεια είναι η αύξηση βάρους, ιδιαίτερα γύρω από την κοιλιά.

Ωστόσο, ένας ειδικός είπε ότι με τη σωστή διατροφή, άσκηση και συνήθειες τρόπου ζωής, είναι δυνατό να αδυνατίσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Μιλώντας στο GB News, ο φαρμακοποιός Abbas Kanani από το Chemist Click αποκάλυψε τις καλύτερες και πιο φιλικές προς την απώλεια βάρους συνήθειες που πρέπει να κάνουν όσες γυναίκες περνούν από αυτήν την αλλαγή.

Τρία είδη τροφών για τις γυναίκες στη μέση ηλικία

Σύμφωνα με τον Abbas, η κατανάλωση μιας θρεπτικής διατροφής είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση. Για αυτόν τον λόγο, συνέστησε να φροντίζετε να τρώτε άφθονα τρία είδη τροφών. Αυτά είναι:

  1. Τροφές ολικής αλέσεως
  2. Φρούτα
  3. Λαχανικά

«Αυτά θα βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους», είπε ο ειδικός.

Παραδείγματα τροφών ολικής αλέσεως για να διαλέξετε περιλαμβάνουν ψωμί ολικής αλέσεως, πίτες, δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κουσκούς ολικής αλέσεως και καστανό και άγριο ρύζι.

Είναι γνωστό ότι είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς και αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους από τα αντίστοιχα «λευκά προϊόντα», όπως το λευκό ψωμί μαζικής παραγωγής, τα λευκά ζυμαρικά, το λευκό ρύζι, τα συσκευασμένα μπισκότα, τα κέικ και τα αρτοσκευάσματα.

Ο ρόλος της άσκησης στην απώλεια βάρους και την εμμηνόπαυση

Εκτός από τις διατροφικές αλλαγές, ο Abbas τόνισε επίσης τη σημασία της άσκησης. «Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στο να στοχεύσετε την περιοχή της κοιλιάς. Μια τακτική ρουτίνα γυμναστικής μπορεί να βοηθήσει με την αύξηση του κοιλιακού λίπους που τείνει να εμφανίζεται καθώς μειώνονται τα επίπεδα οιστρογόνων και το λίπος ανακατανέμεται».

«Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας επειδή οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από ό,τι ο λιπώδης ιστός, και ως εκ τούτου ενισχύει το μεταβολισμό και υποστηρίζει την απώλεια βάρους», πρόσθεσε ο ειδικός.

Το British Heart Foundation, κατατάσσει την αερόβια άσκηση ως τον καλύτερο τύπο σωματικής δραστηριότητας για την απώλεια λίπους στην κοιλιά και σωματικού λίπους συνολικά. Αυτό αναφέρεται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό, όπως το περπάτημα, ο χορός, το τρέξιμο, το κολύμπι, ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού.

Ο επαρκής ύπνος τη νύχτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη στήριξη των προσπαθειών απώλειας βάρους, είπε ο Abbas. «Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των ορμονών, καθώς και να αυξήσει την όρεξη και να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, επομένως η διασφάλιση ότι κοιμάστε αρκετά και καλά είναι σημαντική για την απώλεια βάρους».

Το NHS συνιστά στους ενήλικες να κοιμούνται από επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε περιεμμηνοπαυσιακά ή εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα.

Πηγήhttps://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ

xristiana

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Tα πιο κοινά λάθη στην εφαρμογή του foundation που κάνεις το καλοκαίρι

xristiana