ΚεντρικήΟμορφιά

Μαλλιά: Tips για να αποκτήσετε «glass hair»

23/4/2024

Η τάση που θα κάνει τα μαλλιά να αντανακλούν το φως σαν καθρέφτης.

Το «glass skin» αποτέλεσε κι εξακολουθεί να αποτελεί μια τεράστια τάση στον χώρο της ομορφιάς, αφού υπόσχεται να χαρίσει στην επιδερμίδα υγιή, λαμπερή όψη. Φέτος, η τάση επεκτείνεται και στον τομέα των μαλλιών με τα «glass hair» να κερδίζουν την υποστήριξη πολλών γυναικών. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά των hair experts για να αποκτήσετε κι εσείς μαλλιά που θα φαίνονται -και θα είναι- υγιή και λαμπερά εκ των έσω.

Δώστε ένα boost ενυδάτωσης στα μαλλιά

Όπως η σωστή ενυδάτωση μπορεί να «ζωντανέψει» μια θαμπή επιδερμίδα, έτσι μπορεί να χαρίζει ζωντάνια και στα μαλλιά. «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ξηρά και στα αφυδατωμένα μαλλιά», εξηγεί η διάσημη κομμώτρια Belle Cannan. «Εάν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και «σπάνε» εύκολα, αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχει προκληθεί ζημιά από τις χημικές ουσίες -βαφή ή styling- και την υπερβολική θερμότητα από το πιστολάκι και τα εργαλεία styling που χρησιμοποιείτε, ενώ τα αφυδατωμένα φαίνονται αδύναμα και θαμπά» εξηγεί η ίδια. Επίσης, προσθέτει ότι όταν φριζάρουν εύκολα σε περιβάλλοντα με υγρασία, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένα.

Αλλάξτε τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο

Η εφαρμογή ενός ενυδατικού σαμπουάν, conditioner και μάσκας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να αποκτάτε αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα των «glass hair». «Η σωστή περιποίηση είναι το κλειδί. Μη βασίζεστε στη χρήση ελαίων και προϊόντων φινιρίσματος για να τα κάνετε λεία όταν τα στεγνώνετε με πιστολάκι» υποστηρίζει η Irwin.

Δοκιμάστε τις κατάλληλες θεραπείες

Αν θέλετε να αλλάξετε την ποιότητα και την κατάσταση των μαλλιών σας, οι bonding θεραπείες ή αυτές που περιέχουν πρωτεΐνες για τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η εφαρμογή τους, μάλιστα, πριν το λούσιμο έχει θεαματικά αποτελέσματα -αφήστε τη θεραπεία για 20 λεπτά στα μαλλιά πριν το λούσιμο ή όλη νύχτα και λουστείτε το πρωί. Ωστόσο, φροντίστε να ολοκληρώνετε πάντα με ένα conditioner, καθώς θα «κλειδώσει» την υγρασία στην τρίχα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, όμως, να μην το παρακάνετε με τις θεραπείες, για να μη γίνουν εύθραυστα τα μαλλιά σας. Καλό είναι να τις εναλλάσσετε πάντα με μια ενυδατική μάσκα, καθώς αυτή η εναλλαγή μπορεί να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Εφαρμόστε ένα hair oil

Τα έλαια μαλλιών είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωσή τους όσο κοιμάστε. Εστιάστε στο πίσω μέρος των μαλλιών όταν απλώνετε το προϊόν στα μήκη, καθώς εκείνο το σημείο υφίσταται τις περισσότερες βλάβες από τη θερμότητα του styling. Έπειτα, βουρτσίστε τα για να πάει το έλαιο παντού, κοιμηθείτε έτσι και το επόμενο πρωί λουστείτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε εβδομάδα ως μια εξαιρετική θεραπεία για τα μαλλιά, που θα τους χαρίσει αξεπέραστη λάμψη.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βισαλτίας: Σύμβαση για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ

xristiana

Η ΣΥΖΩΗ Προκηρύσσει Τον 7ο ΣΥΖΑΘΛΟ

xristiana

«Κύκλος Ομιλιών Για Ψυχολογική Ενδυνάμωση»

xristiana