ΚεντρικήΟμορφιά

Nude makeup: 4 βασικοί κανόνες για άψογο αποτέλεσμα

23/4/2024

Το μακιγιάζ που χαρίζει το απόλυτο au naturel εφέ στην επιδερμίδα.

Η τάση του no makeup makeup ή nude makeup, όπως θα το δείτε αλλιώς, «αγκαλιάζει» τη φυσικότητα στο πρόσωπο και απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει και το καλοκαίρι, όπου το μακιγιάζ θέλουμε να είναι πιο φρέσκο και φυσικό, σχεδόν ανύπαρκτο. Ελάχιστα προϊόντα μακιγιάζ και καλό skincare είναι όσα χρειάζεστε, αφού η «clean girl» αυτή τάση δε θέλει να περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη. Όσο για το πώς θα το πετύχετε, παρακάτω σας έχουμε όλα τα tips.

Δώστε προτεραιότητα στο skincare

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για αυτό το μακιγιάζ, καθώς αυτό που θέλουμε είναι ένα υγιές, λαμπερό πρόσωπο. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα καθαριστικό προσώπου, toner, ορό κι ενυδατική κρέμα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας επιλέγοντας φόρμουλες που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά -ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες-, για να αποτρέψετε τυχόν βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πείτε ναι στα ελαφριά & λαμπερά foundations

Για να πετύχετε το τέλειο nude makeup χρειάζεστε ένα ελαφρύ και λαμπερό foundation που αναδεικνύει τον φυσικό τόνο και την υφή του δέρματός σας, ενώ ελαχιστοποιεί τις όποιες ατέλειες, όπως οι μαύροι κύκλοι ή η υπερμελάγχρωση. Απλώστε μια ελαφριά στρώση σε όλο το πρόσωπο με ένα πινέλο foundation ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το concealer με φειδώ, εφαρμόζοντάς το στους μαύρους κύκλους και τοπικά σε σημεία όπου έχετε την τάση να εμφανίζετε κοκκινίλες, όπως στα πλαϊνά της μύτης ή σε σημάδια από σπυράκια. Φιξάρετε το concealer εφαρμόζοντας απαλά και ταμποναριστά τη setting powder με ένα καθαρό σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Δώστε έμφαση στα φρύδια

Τα φρύδια πλαισιώνουν το πρόσωπο και δεν πρέπει ποτέ να παραμελούνται ακόμη και σε ένα τέτοιο φυσικό μακιγιάζ. Βουρτσίστε τα προς τα πάνω και προς τα έξω με ένα χτενάκι φρυδιών -επίσης, μια καθαρή οδοντόβουρτσα μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά εδώ- και γεμίστε τυχόν κενά με ένα μολύβι φρυδιών σε απόχρωση ελαφρώς πιο ανοιχτή από το χρώμα τους. Για να σετάρετε το αποτέλεσμα, περάστε από πάνω τους ένα διάφανο τζελ φρυδιών, ενώ εάν έχετε πιο παχιά φρύδια που χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια για να «τιθασευτούν», δοκιμάστε ένα brow wax ή ένα brow gel με πιο έντονο κράτημα.

Χαρίστε χρώμα και λάμψη στο πρόσωπο

Στο nude makeup, το contouring δεν έχει θέση, οπότε αρκεστείτε σε ένα απαλό ροζ ρουζ στα μήλα του προσώπου, που θα σας χαρίσει μια ροδαλή όψη. Εάν σας αρέσουν οι λάμψεις, εφαρμόστε ένα κρεμώδες ή υγρό highlighter στα ζυγωματικά, το κόκκαλο της μύτης και στο κέντρο του άνω χείλους, δηλαδή το τόξο του έρωτα. Για το μακιγιάζ το ματιών, τα πράγματα είναι εξίσου απλά: Εφαρμόστε λίγη μάσκαρα και προαιρετικά μια σκιά ματιών σε γήινο τόνο, για να τονίσετε διακριτικά το βλέμμα σας. Στα χείλη, προτιμήστε ένα lip gloss -διάφανο ή σε απαλή ροζ απόχρωση- για ένα «ζουμερό» αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας ψεκάζοντας το πρόσωπο με setting spray, για να εξασφαλίσετε ότι θα μείνει στη θέση του όλη μέρα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

xristiana

Το απρόσμενο μυστικό για καλύτερες αθλητικές επιδόσεις – Δεν το φαντάζεστε

xristiana

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα Καμένα Βούρλα

xristiana