ΚεντρικήΠεριβάλλον

«Καιρός & Συμπεριφορά πυρκαγιών»

28/3/2024

Πώς επηρεάζει ο καιρός τη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών; Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιθανές αλλαγές στη συμπεριφορά της πυρκαγιάς, γνωρίζοντας τις αναμενόμενες μεταβολές του καιρού; Ποιες καιρικές παράμετροι επηρεάζουν τη συμπεριφορά της φωτιάς και από τι αυτές εξαρτώνται στους τόπους εκδήλωσης της πυρκαγιάς;

Σε αυτά και σε μια σειρά από άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα που σχετίζονται με προσπάθεια για την καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, θα παρουσιαστούν σε σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας – ΕΔΥΔΑ την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης».

Το σεμινάριο με τίτλο «Καιρός & Συμπεριφορά πυρκαγιών», θα παρουσιάσει ο Μετεωρολόγος, Ευστράτιος Αυγερινός και στόχος του είναι να παρουσιάσει το μικροκλίμα και τη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, αλλά και στον τρόπο που «διαβάζουμε» τις μεταβολές του καιρού, ιδιαίτερα σε ορεινούς όγκους, όπου η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Related posts

Ο φετινός Ιούλιος ίσως είναι ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί εδώ και «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια»

xristiana

Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στη λίμνη Κερκίνη – «Δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός»

xristiana

“Λύσε Τη Σιωπή”: Εκδήλωση Στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Πυλαίας Για Την Κακοποίηση Των Γυναικών Και Των Παιδιών

xristiana