ΚεντρικήΠεριβάλλον

«Καιρός & Συμπεριφορά πυρκαγιών»

28/3/2024

Πώς επηρεάζει ο καιρός τη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών; Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιθανές αλλαγές στη συμπεριφορά της πυρκαγιάς, γνωρίζοντας τις αναμενόμενες μεταβολές του καιρού; Ποιες καιρικές παράμετροι επηρεάζουν τη συμπεριφορά της φωτιάς και από τι αυτές εξαρτώνται στους τόπους εκδήλωσης της πυρκαγιάς;

Σε αυτά και σε μια σειρά από άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα που σχετίζονται με προσπάθεια για την καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, θα παρουσιαστούν σε σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας – ΕΔΥΔΑ την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης».

Το σεμινάριο με τίτλο «Καιρός & Συμπεριφορά πυρκαγιών», θα παρουσιάσει ο Μετεωρολόγος, Ευστράτιος Αυγερινός και στόχος του είναι να παρουσιάσει το μικροκλίμα και τη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, αλλά και στον τρόπο που «διαβάζουμε» τις μεταβολές του καιρού, ιδιαίτερα σε ορεινούς όγκους, όπου η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Related posts

Υπαίθρια αιμοδοσία στη Λάρισα για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες αίματος

xristiana

Wedding Shop: Ο απόλυτος οδηγός ρούχων για εσένα που είσαι bride to be ή καλεσμένη σε γάμο

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στους Αγίους Δέκα

xristiana