News ΑΜΕΑΚεντρική

“Φροντίζω εσένα, φροντίζω εμένα” – Μια ημέρα αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια

27/3/2024

Μια ημέρα αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από την επιστημονική της ομάδα έχει προετοιμάσει για το ερχόμενο Σάββατο (30 Μαρτίου) η Alzheimer Ελλάς.

Η εκδήλωση «Φροντίζω εσένα, φροντίζω εμένα» (με ελεύθερη είσοδο) θα πραγματοιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:30 στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η 17η Μαρτίου έχει οριστεί στην χώρα ως η ημέρα του περιθάλποντα ατόμων με άνοια, ως φόρος τιμής και αναγνώρισης του δύσκολου ρόλου και έργου που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας.

Η άνοια και οι συναφείς διαταραχές έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της καθημερινής δραστηριότητας του ασθενούς, οδηγώντας μακροπρόθεσμα στην ανάγκη φροντίδας από τρίτους.

Η περίθαλψη των ατόμων με άνοια αποτελεί βασικό παράγοντα στην πορεία της νόσου και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Παράλληλα, ο περιθάλποντας καλείται να διαπραγματευτεί ένα σημαντικό σωματικό και ψυχικό φορτίο και η επιβάρυνσή του τον καθιστά τον «κρυφό» ασθενή της νόσου.

Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η στήριξη των περιθαλπόντων είναι απαραίτητες για ν’ αντιμετωπιστούν τα δύσκολα συναισθήματα και οι προκλήσεις που φέρνει η νόσος».

Φροντίζω εσένα, φροντίζω εμένα»: Η Alzheimer Ελλάς αφιερώνει μία ημέρα  στους ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς με άνοια

Πηγή: https://thesstoday.gr

Related posts

ΑΔΜΗΕ: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Μεσογείου

xristiana

Ημαθία: Μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Βέροιας

xristiana

Πέλλα: Απαγόρευση ψαρέματος στη λίμνη Βεγορίτιδα λόγω αναπαραγωγής των ψαριών

xristiana